Læs

Projekt sætter fokus på børns interesse for nature...

Projekt sætter fokus på børns interesse for naturen

I Slagelse er der blevet igangsat et nyt projekt for de mindste – et projekt der skal sætte fokus på en større forståelse for naturen omkring børnene, og hvor de kan få jord under fingrene imens.

Børnehavebørnene fra Børnecenter Nord i Ringparken i Slagelse er med i det landsdækkende Krible Krable projekt, som skal sætte fokus på de mindstes interesse for planter og dyr.

Børnehaven anlægger deres egen have som skal tiltrække insekter og smådyr som børnene kan studere og lærer om. Derudover kan børnene følge planternes vækstprojekt, og se haven vokse op. En process som ikke alle børn har mulighed for at følge med i derhjemme, men som skaber en forståelse og respekt for naturen omkring dem.

Omkring 100 danske skoler, institutioner og SFO’er anlægger i maj en såkaldt mini-biotop. Et lille have-område hvor 10 udvalgte planter skal gro og tiltrække insekter og smådyr som børnene derefter kan studere. Planterne er specielt udvalgt efter deres evne til at tiltrække dyrelivet, f.eks. bliver der plantet rølliker og kællingetand som har en kraftig duft og farverige blomster.

Pædagog i Børnecenter Nord, Helle Petersen, fortæller TVØST at det er et vigtigt projekt for børnene at lærer om.

“Jeg synes, vi skal lære børnene, hvordan vi omgås vores natur, hvordan vi bruger den og hvordan tingene går fra jord til bord, siger hun og fortsætter: Derfor synes jeg, det er vigtigt. Og jeg synes, det er vigtigt, de får en viden om krible krable-dyrene, som er nødvendige for, at vores natur kan fungere”

Det er Naturvejlederforeningen og DR Ramasjang, der står bag projektet, som bliver støttet af Nordea Fonden.

Kilde: TVØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG