Ramsløgspesto

Vi har sådan en dejlig, gammel have der hvor vi bor. Hende der havde huset før os, var en ældre dame, som gik op i den med ild og sjæl. Den er fyldt med en masse blomster, som netop nu så småt er begyndt at spire, der er en lille fiskedam og en nedgravet havestue, med italiensk charme.

Forleden gik jeg en tur rundt og fandt en masse ramsløg i et fjernt hjørne. Jeg satte mig derfor for at prøve at lave hjemmelavet pesto af dem, med et ganske fint resultat.

Opskrift til to små glas:

En stor håndfuld ramsløg (jeg fyldte en mellemstor skål)
50 gram nødder/pinjekerner (jeg brugte en blanding af pinjekerner og mandler)
0,75 dl olivenolie
2,5 spsk parmesan
Salt og peber

Det er super nemt! Det hele skal bare blendes til en lind masse – jeg brugte en minihakker til formålet. Den smages til med salt og peber til sidst og stilles på køl. Den er dejlig krydret, men en mild smag af hvidløg. Jeg tror jeg vil bruge min i en sandwich, eller en pastasalat en af dagene 🙂

OBS: Vær opmærksom på, at ramsløgbladene til forveksling ligner liljekonval, som er meget giftig. Hvis du er i tvivl om hvilken plante der er tale om, så prøv at lugte til bladene – ramsløg har en meget karakteristisk duft af løg/hvidløg.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG