Har du hørt om YounikeOne?

Younik fokuserer på bæredygtigt mode og green fashion – dette har bl.a. resulteret i et samarbejde med Ung Slagelse.

Younik er et lokalt slagelseansk fashionteam, og  arbejder udelukkende med bæredygtig mode. De har skabt et samarbejde med den kreative designlinje hos Ung Slagelse – et  samarbejde som er fusioneret til en såkaldt YounikeOne.

Sådan én er Julie Kristensen, elev på den kreative designlinje hos Ung Slagelse.

Julie Kristensen har fornyligt færdiggjort sin egen jakke. En cardigan som er skabt af økocertificeret bio-fleece fra det tyske tekstilmærke Lebenskleidung. Julie har modtaget rådgivning og vejledning fra underviser Anja Olsen og kraften bag Younik, Mette Fabel.

Processen på den kreative designlinje er 100% individuel og projektbaseret. Processen starter som regel med at man sammen  med underviseren definerer en ide til et design. Herefter arbejder man videre med ideen i resten af forløbet. På denne måde kommer eleven gennem alle led af designprocessen, lige fra koncept til fremstilling. Forløbet er desuden bygget op så man lærer syhåndværket  fra bunden, og udvikler en solid forståelse for fx teknikkerne  i syning, materialevalg,betjening af symaskiner osv.  Det er dermed også en ideel mulighed for at kvalificere sig til en designuddannelse. Her er et af optagelseskravene typisk at fremvise en personlig portofolio af ideer og designs.

Bæredygtig mode

Hos Younik har det været afgørende at følge Julie Kristensens process. Mette Fabel, én af kræfterne bag Younik og YounikeOne, har bevidst valgt samarbejdet med Ung Slagelse:  “Vi synes vi kunne bidrage til dette ved at bringe kendskab til økostoffer ind samt udbrede kendskabet til designskolerne, samt sætte den unge designer in spe i fokus”. 

Mette Fabel fortæller derudover, at det var vigtigt for Younik at formidle viden om bæredygtig mode til den kreative process. Younik har fulgt undervisningen, og løbende taget foto af processen omkring Julie Kristensen.

“Det er bæredygtigt i sig selv at producere sit eget tøj. Det at lære et håndværk, så man kan sy tøj til sig selv, der matcher ens ønsker og figur samt at holde produktionen her i Danmark uden oversøisk transport, overskudsproduktion m.m. hører under begrebet slowfashion – et modstykke til fast fashion”

Hvis du øsnker at vide mere om den kreative designlinje hos Ung Slagelse, se dette link.

Hvis du vil vide mere om bæredygtig mode hos Younik, eller hvordan man bliver til en YounikeOne, gå ind på Younik’s facebookside. Her kan du også se Julie Kristensens process med sin jakke, fra idé til færdigt resultat.

Billedekreditering: Mette Fabel


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG