Læs

Charlottes Sommertærte med Årstidens Frugter

Charlottes Sommertærte med Årstidens Frugter

I dag den 19. april 2018 ser det endelig ud til at sommeren er kommet til Danmark.  Jeg sidder nu her i haven og skriver mit blogindlæg, hvilken bare er noget at det skønneste. Når Danmark byder på sådan et vejr, tænker jeg ikke så meget på at komme væk til andre himmelstrøg.

Når jeg tænker sommer og kage – er der helt sikkert Jordbær og Hindbær involveret, så dagens kage blev en Sommertærte med frugter og mazarin-bund. Håber du, din familie og venner vil nyde tærten ligeså meget som min familie gør.

Her får du opskriften på min SOMMERTÆRTE – du vil ikke fortryde

Kagen er beregnet ti 6-8 personer

Det skal du bruge:
Mazarin-bunden
200 g Råmarcipan
200 g smør (skal være rigtig smør ikke magarine)
175 g sukker
4 æg
50 g hvedemel
ca. 150 gr. mørk chokolade i god kvalitet.

Sådan gør du:
Mazarin-bunden
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Rør æg i l og til sidst røres mel i.
Hæld dejen i en smurt springform eller tærteform med løs bund ca. 23-25 cm i diameter.

Sæt i ovnen ca. 30 min Bagetiden kan variere fra ovn til , men mazarin- bunden må endelig ikke få for meget, den skal føles lidt ubagt.

Når mazarinbunden er færdig, tages den ud af oven og springformen/tærteformen.

Hak den mørke chokolade meget fint (jeg gjorde den mens bunden bagte, så det var klar når den var færdig. Drys chokoladen ud over den varme kage, smør evt. lidt ud så det kommer på hele bunden.

Lad derefter kagen køle af på en rist.

Så er du klar til at gå i gang med vanilje-cremen.

Det skal du bruge:
Vanilje-cremen
1 vaniljestang
2 dl mælk (jeg brugt mini-mælk)
2 æggeblommer (jeg brugte pasteuriserede æggeblommer, men ikke nødvendigt)
1 spsk majsstivelse
2 spsk sukker

Sådan gør du:
Vanilje-cremen
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen  Skil vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem med sukker med en lille kniv.

Rør vaniljesukkeret sammen med æg og majsstivelse. Varm mælken i en gryde og kom vanilje-æggeblandingen i gryden. Rør rundt til det tykner og tag det straks af varmen.

Hæld vaniljecremen over i en skål og lad den køle ca. 15 min.

Så er du langt med Sommertærten – ikke længe før den kan nydes med en kop mokka – det findes bare ikke noget bedre en hjemmebag!

              

Klar til pyntning af tærten – husk din pyntning siger det hele

Det skal du bruge:

Pyntning af tærten
1 dl fløde pisket til flødeskum
Lidt vanilje-sukker
1 bakke Hindbær
1 bakke Jordbær
1 lille bakke Blåbær
evt lidt jordbærsirup, men det kan sagtens undlades

Lidt hakkede “ulsatede” pistacienødder (jeg bruger altid den fra www.exoticmix.dk – det er så godt og rigtig grønt som det skal være – kan bestilles på deres hjemmeside – de er ikke billige, men gode.

Lidt flormelis til drys

Sådan gør du:
Pyntning af tærten
Læg den afkølede vanilje-creme på tærten. Jeg kom vaniljecreme i en sprøjtepose og kom det på tærten via den – for ikke at blande creme og chokolade for meget . Smør let ud med dejskraber, så det bliver fordelt over hele tærten.

Pisk fløde til skum, sådan en god let fast konsistens. Kom lidt vanilje-sukker i efter smag.

Skær jordbær i 4 stykker og læg det 3 forskellige bær på tærte sådan lidt tilfældigt og dog i orden.

Efter at alle bærene er kommet på – pensl evt. med lidt jordbær-sirup (kan sagtens undlades)

Drys lidt flormelis over tærte med en si – og top til sidst med de flotte grønne hakkede pistacie-nødder.

Nu mangler du kun vanilje-fløde-skummet til kanterne. Kom skummet i en sprøjepose med en tyl 1M og sprøjt små rosetter hele vejen rundt.

Kan er nu klar til servering – uanset og det er sommer eller ej.

Skriv endelig til mig her på bloggen, hvis der er spørgsmål eller blot en fortælling om hvad du synes om min opskrift.

Kagehilsner fra Charlotte
Charlottes Cupcake Bakery
charlottescupcakebakery.blogspot.dk

HUSK en kage er bare aldrig nok – der er altid plads til et lille stykke mere – GOD SOMMER TIL ALLE MINE LÆSERE


Relateret indlæg

KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG