Læs

Første danske jordbær kommer fra Skælskør

Første danske jordbær kommer fra Skælskør

Sæsonen for danske jordbær er nu skudt i gang. Og de første jordbær i butikkerne kommer fra Skælskør.

Et tydeligt tegn på sommer og sol er når de første danske jordbær rammer butikkerne. Derfor skabte det stor glæde, da gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør kunne annoncere, at årets første jordbær var klar til salg i butikkerne. Coop kunne derfor sælge de friske jordbær i den lokale Superbrugsen i Skælskør, og 10 andre butikker.

Gartneriet Hunsballe Grønt har set frem til den første høst, der som regel er stor efterspørgsel på. Det er dog ikke tilfældigt, at gartneriet har kunne være så tidligt ude med den første jordbærhøst, på trods af den kolde vinter. Gartneriet har et særligt væksthus som bruges til jordbærproduktionen. I væksthuset er der ekstra store vinduer, som lukker ekstra meget lys ind og dermed går væksten af jordbær hurtigere.

 “Det er altid noget særligt. De danske jordbær og den røde farve – det er jo bare sol og sommer. Det er altid dejligt at høste de første jordbær”

Det fortæller Henriette Hunsballe til TVØST. Henriette driver gartneriet sammen med sin mand.

Desværre er den første høst ikke så stor,  så derfor sælges de hurtigt. Heldigvis fortsætter Hunsballe Gartneri med at producere jordbær til de jordbær-sultne danskere resten af sommeren.

Kilde: TVØST

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG