På tur med det grå guld

Frivillige cykelpiloter tager ældre med på tur, og sammen får de vind i håret og nye oplevelser. Fredag rundede rickshawprojektet fem år.

Et helt specielt syn var at finde på Scweizerpladsen fredag d. 6/4. Fem røde rickshawcykler trillede gennem pladsen i en helt speciel anledning. Foreningen Cykling Uden Alder fyldte 5 år på landsplan, hvilket også blev fejret af foreningens gren i Slagelse. Mærkedagen blev fejret med en cykeltur med vind i håret.

Foreningen startede i Slagelse i 2014, hvor der blev lånt en cykel fra foreningen i København. Interessen for sagen var heldigvis stor, og derfra har Cykling Uden Alder Slagelse udvidet med en del rickshawcykler.

Herfra er det gået slag i slag. Vi har været meget heldige at få økonomisk hjælp til at investere i cykler, således at vi i dag har 12 cykler stående på pleje- og aktivitetscentre i Slagelse, Korsør, Boeslunde, Skælskør, Dalmose og Vemmelev.

Udtaler Bente Würtz Nørgaard, idrætskonsulent i Slagelse Kommune og frivillig hos Cykling Uden Alder, til vdonline.dk

På mærkedagen for foreningen, blev en række sponsorer fra lokalmiljøet inviteret på en tur i rickshawen. Turen blev kørt sammen med ældre passagerer, som alle nyder godt af foreningen og sponsorernes velvilje.

Cykling Uden Alder leder altid efter nye frivillige til at blive ‘cykelpiloter’ – så hvis du har lyst til at give de ældre en oplevelse  med vind i håret, kan du rette henvendelse til foreningen i Slagelse på følgende link: cyklingudenalder.dk

Kilde: vdonline.dk

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG