E-sport til unge autister

I Slagelse kan elever på Autisme Center Vestsjælland dyrke e-sport i skoletiden. Det styrker blandt andet koncentrationsevnen.

I godt en måneds tid har elever på Autismecenter Vestsjællands efterskole, kunne dyrke e-sport som et linje-fag. Det nye tiltag er en del af undervisningen og udvikler elevernes computerkompetencer. Efterskolen har investeret i spil-computere og gamer-stole til det nye linjefag.

Underviser i e-sport Marc Levino, er glad for det nye tiltag. Levino spiller selv, og er stor fortaler for gaming de mange fordele som de unge kan drage fra e-sportens verden.

“Det her handler meget om det sociale, og eleverne får løbende små successer. Samtidig giver det mig en anledning til at tale med dem om kost, og vi bruger spillet til at tale om, hvordan man kommunikerer med hinanden”, fortæller Marc Levino til TVØST.

Specielt kommunikationen er vigtig når man skal spille i hold. Eleverne lærer at kommunikere med hinanden i spillets verden, og tager disse kompetencer med ud i den virkelige verden. Eleverne spiller et spil kaldet Fortnite, hvor eleverne spiller i hold op til fire personer. Her handler det om at overleve i en apokalyptisk verden. Og dér er det vigtigt at kunne kommunikere.

Derudover lærer de unge at spise sundere, i forbindelse med at spille. Gaming er oftest forbundet med en usund levestil, pga. de mange stillesiddende timer foran computeren. Ved at kommunikere om denne problematik, lærer de unge at spise og drikke sundere, hvilket er med til at øge deres koncentration og gør at de spiller bedre. Jesper Andersen er 10.klasse elev på Autismecenter Vestsjællands e-sports hold, og mener at en sund livstil er med til at gøre ham bedre til at spille.

“Det er vigtigt, at man spiser ordentligt. Jeg kan bedre koncentrere mig, når jeg spiser sundere. Jeg drikker også mere vand og mindre sodavand nu”, fortæller Jesper Andersen til TVØST.

Jesper Andersen håber på at holdet kan spille med i konkurrencer i fremtiden, men er klar over at det tager en del mere øvelse for at kunne nå dertil.

Kilde: TVØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG