Læs

Klosterkirken i Sorø skal renoveres for 70 mio. kr...

Klosterkirken i Sorø skal renoveres for 70 mio. kr.

Stiftelsen Sorø Akademi oplyser i en pressemeddelse, at det nu er muligt at gennemføre omfattende renovationer af Sorø Klosterkirke. Donationer fra private virksomheder og fonde gør renovationen mulig.

For tre år siden var Stiftelsen Sorø Akademi – som ejer klosterkirken – ude med et budskab om, at middelalderkirken havde brug for renovering og istandsættelse inden for en kort årrække. Tre år senere, er der nu blevet rejst så mange penge, at planlægningen af  istandsættelsen kan begynde.

De omfattende donationer kommer bla. fra følgende fonde og virksomheder;

Den lokale virksomhed Sorana a/s ved Lorentz Jørgensen har bidraget med 25 mio. kr. Det samme har A.P. Møller Fonden. Fra Augustinas Fonden er der kommet 7,5 mio. kr., mens Ringsted-Sorø Provsti bidrager med tre mio. kr. Endelig bidrager Stiftelsen Sorø Akademi, der ejer kirken, også, således, at der alt i alt vil blive brugt omkring 70 mio. kr. på istandsættelsen af middelalderkirken.

Restaureringen forventes at starte i 2019, og kommer til at foregå i etaper. Restaureringen vil være et omfattende projekt som b.la. indeholder udskiftning og reparation af kirkens tag, samt restaurering af kirkens kalkmaleri. Alt sammen for at bevare den kulturhistoriske værdi, som kirken repræsenterer, og for videre bevarelse til eftertiden.

Kilde: sn.dk

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG