Læs

Aftale stopper brugen af vilde dyr i cirkus

Aftale stopper brugen af vilde dyr i cirkus

Aftale sætter stopper for elefanter og vilde dyr i cirkus. De tre cirkuselefanter i Cirkus Arena bliver de sidste vilde cirkusdyr i Danmark, aftaler politisk flertal.

Aftalen blev indgået fredag d. 23.Marts af regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti – aftalen bliver underskrevet efter påsken. Forslaget om at stoppe brugen af vilde dyr i cirkus, kom som et beslutningsforslag fra Enhedslisten, SF og Alternativet. Partierne lagde op til, at alle vilde dyr i omrejsende cirkus skal forbydes. Oppositionen lagde også op til, at de sidste tre cirkus-elefanter der eksisterer i Danmark, skulle høre ind under den nye regel.

Dog er der blevet taget hensyn til de tre sidste cirkus-elefanter, hvor det er blevet bestemt, at de må fortsætte i deres funktion, dog med den forsikringen om flere dyrevelfærdsmæssige tiltag.

Dyrevelfærdsordfører Simon Kollerup (S) udtaler følgende til sn.dk om de dyrevelfærdsmæssige tiltag som bliver indsat;

 “For os er det vigtigt, at dyrene har det godt. Det gælder også for cirkuselefanterne, som lever i et stressende miljø. Derfor har vi besluttet, at de tre elefanter, der har tilladelse til at være i cirkus i dag, bliver de sidste”, siger Simon Kollerup.

– Vi har derudover besluttet, at de tre elefanter skal have bedre dyrevelfærdsmæssige forhold. Det vil blandt andet sige, at de skal have et bedre sted at stå, når de er på cirkuspladsen, så de ikke bare bliver smidt op i transportvognen, når de er færdige med en optræden, siger han.

Glæde hos Dyrenes Beskyttelse:

Det nye tiltag vækker stor glæde hos Dyrenes Beskyttelse. Direktør hos Dyrenes Beskyttelse Britta Riis, udtaler følgende i en email til sn.dk;

“Jeg er meget glad for, at der nu er en bred politisk aftale. Vi har set, at flere lande i Europa allerede har gjort det forbudt, og det glæder mig, at Danmark ikke længere kommer til at halte bagefter på dette område.Vilde dyr hører ikke hjemme i cirkus.”

Indtil nu, har det været tilladt at have tre typer pattedyr i cirkus – elefanter, søløver og zebraer. For mere end 50 år siden, blev det forbudt at have rovdyr i cirkus – her blev de tre typer pattedyr undtaget.

Kilde: sn.dk


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG