Læs

Politiet informerer: Dette skal du være “vinteropm...

Politiet informerer: Dette skal du være “vinteropmærksom” på

Selvom vinteren på kalenderen er overstået, skal du stadig være opmærksom på gældende regler. Politiet opfordrer dig derfor til at huske korrekt lygteføring, når mørket falder på, eller når vejret gør sigtbarheden dårlig.

At være usynlig i trafikken, kan være livsfarligt både for dig selv og andre. Uanset om du er fodgænger eller kører på cykel, knallert, motorcykel eller bil, er det dit ansvar at blive set.

Hvis du har en bil, hvor baglygterne ikke tænder af sig selv, skal du huske at tænde dem, når det er mørkt eller usigtbart. Der er desuden mange bilister, der ikke har styr på reglerne for brug af tågelygter. Du må tænde tågeforlygter og tågebaglygter i tåge og i tilfælde af kraftigt nedbør uanset tid på døgnet. Du må også tænde tågeforlygter i dagslys, selv om det ikke er tåget, hvis du har slukket for nærlys eller kørelys.

Bløde trafikanter er særligt udsatte i trafikken

Hvis du cykler, skal du have lys på cyklen i lygtetændingstiden. Nogle tror fejlagtigt, at lygtetændingstid er fra gadelysene bliver tændt, til de bliver slukket, men det kan du ikke regne med. Lygtetændingstid er tiden fra solnedgang til solopgang, ved kørsel i nedsat sigtbarhed, fx i forbindelse med tåge og kraftigt nedbør, og i tunneller. Som fodgænger opfordrer politiet kraftigt til, at du gør dig selv synlig i mørket, fx ved at bære reflekser.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG