Læs

Besparelser til flere grundejere i Slagelse Kommun...

Besparelser til flere grundejere i Slagelse Kommune

En del grundejere rundt i Slagelse Kommune kan se frem til at punge ud, når de skal forbedre deres spildevandsrensning i løbet af de næste tre år. Det vil komme til at koste hver grundejer i omegn af 80.000 kroner. Det skriver TV ØST.

Antallet af grundejere, der skal betale er dog lavere end det tidligere har været.

Tilbage i 2013 havde kommunen udstedt 108 påbud om forbedret spildevandsrensning. 26 af disse er nu trukket tilbage. Det skyldes en ny undersøgelse som rådgivningsfirmaet Orbicon har lavet.

Formålet med undersøgelsen var at belyse, hvorvidt omfanget af spildevand fra bebyggelserne i det åbne land kunne være årsagen til, at vandløbene ikke var rene nok.

Siden 2013 havde 42 allerede investeret i et nyt system, og nogle af disse kunne muligvis have undgået dette, hvis de altså havde ventet. Der er dog 31 grundejere, der har fået at vide, at de skal få forholdene i orden straks.

Helt frem til 2020 vil kommunen se nærmere på forholdene hos op imod 500 grundejere. Det forventes, at en stor del vil få påbud om spildevandsrensning, fordi de medvirker til forurening af vandløb med dårlig tilstand.

 

Kilde: TV ØST.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG