Læs

Unge i erhvervsuddannelser: målsætning ikke nået...

Unge i erhvervsuddannelser: målsætning ikke nået

Tilbage i 2015 var Folketinget enige: 25 procent af folkeskolens afgangselever skal vælge en erhvervsuddannelse i 2020. Fra 2025, skal det tal være på 30 procent.

Kun 19 ud af alle landets kommuner opfylder pt. målet om de 25 procent. Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Det er faktisk en tilbagegang, da 61 kommuner opfyldte målet i 2009. Dengang var Slagelse Kommune på den – Folketingsmæssige – rigtig side af 25 procent. Det fremgår det af analysen, at kommunen ikke er i 2017.

En ny retning

Michael Kaas-Andersen, der er direktør på ZBC i Slagelse peger på, at snakken skal bevæge sig i en anden retning.

Tallene fra AE er selvfølgelig ikke positiv læsning, og hvis de skal begynde at bevæge sig i den rigtige retning igen – som jeg tror på – så skal holdningen til erhvervsuddannelserne ændre sig. Det er vigtigt at få snakket om, at man kan mange ting med en erhvervsuddannelse, her er efteruddannelse en af dem, siger Michael Kaas-Andersen til sn.dk.

Han understreger, at det også er op til erhvervsuddannelserne at appellere til de unge.

Det har fået ZBC til at starte kampagnen “Vælg med hjertet”. Formålet er, at fortælle 8.-9. klasserne, hvad de kan med en erhvervsuddannelse. Her har Slagelse-skolen været first mover blandt kommuner, der har søsat initiativet.

Ideen er, at få en dialog med både de unge og deres forældre. Dialogen skal hjælpe til at nedbryde de fordomme, der er forbundet med at tage sådan en uddannelse.

Michael Kaas-Andersen peger på, at blandt andet løn og renommé er nogle af de fordomme, som skolen møder blandt forældre og unge. ZBC kan ganske enkelt ikke hamle op med forventningen om, at akademikere tjener flere penge. Men han kan garantere, at ZBCs uddannelser ikke er dårligere end en akademisk uddannelse.

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG