Til min datter

Kære lille skat

I dag er det officielt vores sidste dag på barsel sammen. Det er den dag, der lå så langt ude i fremtiden da du kom til, at man troede den aldrig ville komme. Men i dag nåede vi dagen.

Aldrig har jeg udviklet mig så meget, som jeg har gjort sammen med dig de sidste 10,5 måneder. Jeg har lært at jeg både kan og vil gå i gennem ild og vand for et andet menneske. Jeg har lært at tilsidesætte mig selv og mine behov 100 %. Jeg har lært at elske fuldstændig ubetinget.

Den 19. april 2017, klokken 00:31 kom du pludseligt til verden, næsten 3 uger før termin. Du var en lille fis på bare 2810 gram og 49 cm. Du havde langt mørkt hår og næsten kulsorte øjne. Det var den vildeste oplevelse at sidde med dig i armene. Jeg havde gjort mig mange tanker omkring hvordan du ville være, mens du lå inde i maven. Hvordan ville du se ud? Hvem ville du ligne? Og hvordan ville din personlighed blive? Nu var du her og vi skulle lære hinanden at kende.

Din ankomst satte mange følelser i spil. Jeg oplevede alt fra den dybeste stolthed til angsten for at stå med ansvaret for dig. Pludselig var jeg MOR. Tænk sig, at du skulle være i mit liv, resten af mine dage. Det var både opløftende og skræmmende på samme tid. Var jeg overhovedet klar til alt det her? Hvis noget gik galt var det jo MIN skyld. Hvordan skulle jeg overhovedet forholde mig til det ansvar?

Ikke mange dage gik dog, før jeg synes det hele blev lidt nemmere. Jeg var stadig rigtig meget på udebane, men jeg begyndt at føle mig som din mor. Jeg mærkede stoltheden over mig selv, når du hold op med at græde ved min blotte nærhed og når du lå mæt og glad ved brystet. Det var min fortjeneste! Jeg synes du var det dejligste lille menneske og kunne slet ikke forstå at du var min. Tænk sig at jeg var så velsignet, at have dig i mit liv.

Det var dog ikke dage med dig, der var lige rosenrøde. Da du var blot 2 uger gammel til du var næsten 4 måneder var du ikke nogen glad pige. Du var meget ked af det, det meste af tiden og det skar i mit hjerte, at jeg ikke kunne gøre andet end at være der for dig. Jeg husker at jeg var så ked af, at vi ikke kunne nyde vores første tid på barsel sammen. Det blev dog heldigvis meget bedre og du har sidenhen været en meget glad pige. Jeg sætter SÅ meget pris på de smil jeg får fra dig nu, fordi jeg tydeligt husker hvordan du ikke altid havde overskuddet til det dengang. Dit velbefindende betyder uendeligt meget for mig og jeg håber aldrig, at jeg skal se dig så ulykkelig igen.

Hver eneste dag ser jeg dig vokse. Jeg ser hvordan du udvikler dig og nysgerrigt undersøger alting. Jeg bekræfter dig hver gang du med stolthed viser mig hvad du kan, mens det samtidigt gør lidt ondt i maven, fordi jeg bliver klar over at du ikke bliver ved med at være en lille pige. Det er så sindssygt at se, hvordan du er gået fra at være så lille og hjælpeløs til nu selvstændigt at udforske verden. Jeg kan slet ikke forstå, at du en dag også vil kunne gå, tale og meget andet.

I morgen starter en helt ny hverdag. Du skal starte i dagpleje. Vi har været sammen stort set alle døgnets timer, siden du blev født. Det er slut nu. Jeg skal give dig fra mig og overlade ansvaret for dig til et fremmed menneske. Vi skal undvære hinanden flere timer ad gangen. Det gør så ondt indeni. Jeg VED det bliver rigtig godt for dig at komme i dagpleje, hvor du kan lege med andre børn. Du får den sødeste dagplejemor, som helt sikkert nok skal tage sig rigtig godt af dig. Du er nok mere klar, end din mor nogensinde bliver.
Nu bliver du sendt ud, hvor jeg ikke længere kan følge dig i alt du gør. Jeg er der ikke, hvis du falder og slår dig og bliver ked af det. Jeg er der måske ikke, når du tager dine første skridt eller siger dit første ord.

Kære lille skat.
Jeg elsker dig af hele mit hjerte. Jeg er altid lige i nærheden også selvom du fysisk ikke kan se mig.  Når du bliver større, så vær klar over, at når jeg ikke giver dig lov til alting eller jeg kommer med irriterende påmindelser, så er det fordi jeg prøver at passe på dig. Jeg vil aldrig stoppe med at bekymre mig om dig. Uanset hvor stor du bliver, vil du altid være min lille pige.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG