Slagelse Kommune får udligningsmillioner

Der er åbenlyse skævvridninger i måden pengene imellem kommunerne bliver fordelt på. Det skriver flere borgmestre rundt i landet i kritiske helsideannoncer.

Sn.dk skriver, at det eksempelvis er i forhold til udlændinge, at nogle kommuner er overkompenseret, mens andre føler sig snydt.

Så den kommende forhandling om fremtidens model for udligning mellem kommunerne ser ud til at blive en svær omgang. Modellen er det system, som fordeler penge mellem kommunerne, baseret ud fra befolkningens sammensætning og skattegrundlag.

Meget tyder på, at borgmester John Dyrby Paulsen ikke skal brokke sig over det nuværende forhandlingsudspil. Slagelse står således på “vindersiden” ved den nye model, hvor andre kommuner flytter sig over til den tabende side.

Den 300 siders lange rapport, der udgør forhandlingsudspillet lægger op til at fjerne flere skævheder, og så vil kommuner med fokus på erhvervsvenlighed blive tilgodeset i langt højere grad end tidligere. Der vil endvidere være endnu flere gevinster at hente, når kommuner satser på vækst og udvikling, samt at få folk i arbejde. Det skriver sn.dk.

Ingen grund til fuld optimisme

Viceborgmester Villum Christensen ser positivt på forslaget, men tilføjer, at det jo fortsat er til forhandling. Han anslår dog også, at der med den nye model kan ligger 40 millioner kroner mere til Slagelse Kommune.

Borgmester John Dyrby Paulsen er også glad for meldingen, men vil ligesom Villum Christensen ikke glæde sig for tidligt.

Det er på områderne for beskæftigelse og udlændinge, at Slagelse Kommune kan hente en gevinst.

 

Foto: Christoffer Regild
Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG