Læs

Grove boller med havregrød og æble

Grove boller med havregrød og æble

Når jeg får lyst til at bage boller, er det næsten altid den samme opskrift jeg tyer til. De her boller er blevet en rigtig klassiker hjemme hos os, som hurtigt forsvinder efter de er lavet – de smager nemlig hammer godt og bliver altid dejlig luftige indeni, med en sprød skorpe uden på 🙂

Det skal du bruge

Til ca. 12 boller

50 gram gær (1 pakke)
3 dl lunkent vand
1,5 tsk salt
1 spsk olie
2 dl havregrød
1 æble
250 gram grahamsmel
300 gram hvedemel

OBS: vær opmærksom på, at mængden af mel, afhænger meget af konsistensen af havregrøden!

Fremgangsmåde

Start med at lave havregrøden og lad den køle lidt af. Jeg plejer bare at lave en i mikroovnen, hvor den skal have ca. 1 minuts tid. Bland gær, vand, salt og olie sammen i en skål og bland det godt. Riv herefter æblet groft ned i skålen. Når havregrøden er kølet lidt af, kommes den også i skålen til de øvrige ingredienser. Herefter tilsættes melet lidt af gangen og dejen æltes godt. Den skal nu stå og hæve et lunt sted i 45 minutter. Når den har gjort det, formes dejen til boller og får lov at efterhæve i 20 minutter. Til slut bages i de ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Serveres lune, med masser af smøør 😉


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG