Med DIG i centrum

Sætter du dig selv først i alle situationer? Eller føjer du normer, retningslinjer og regelsæt andre har sat op? Sætter du tid af til dig selv? Eller bruges din tid på at tilfredsstiller alle andre?

Livet går bare derudaf. Det daglige trummerum. De fleste mennesker tænker ikke rigtig over ”mig tid”. Hvad gider jeg at lave? Hvad tænder mig? I stedet farer de rundt i livets store trædemølle og skaber succes for alle mulige andre end dem selv.

Prøv en gang og stoppe op og mærk efter om du er tilfreds, sådan helt ind til knoglerne. Jeg taler ikke om anerkendelse og ros fra andre, men anerkendelse fra din egen sjæl. Er du tilfreds med dig?

Prøv at bruge lidt tid på det spørgsmål de næste par dage. For det kan godt være svært lige at mærke lige nu og her. Ganske simpelt fordi din hverdag jo selvfølgelig er dybt integreret i dig. Og måske fordi du ikke helt føler, at du kan gøre krav på ”mig tid”.

Jeg mener, at det er en menneskeret, at være sig selv nærmest. At fylde sin egen kop før man fylder alle andres. Det kan godt være, at der er nogen der betaler din løn, eller laver din mad. Men derfor skal du ikke lave noget du ikke gider, eller spise noget du ikke kan lide.

Du skal ikke ændre hele dit liv. I hvert fald ikke lige med det samme. Men bare gør lidt for dig selv hver dag. Så du langsomt vænner dig til følelsen af at bestemme over dit eget liv. Det kan være du spiser din yndlingskage lidt oftere. Eller er mere sammen med mennesker, der kan få dig til at grine. Og lige så stille tage du føringen tilbage. Dit selvværd vokser og efter kort tid vil du måske lave nogle større ændringer. Ændringer som er taget ud fra en beslutning, som kommer fra din sjæl. Så er det slut med at være slave af dårlige vaner og mønstre, som hidtil har styret dit liv.

Jeg taler ikke om egoisme, hvor du træder på andre mennesker for dine egen behovs skyld. Men blot hvor du vælger dig selv først, og lader være med at blive presset til noget du ikke har lyst tid.

Alle har ret til et fedt liv 🙂

 

Per Nygaard


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG