Læs

SK Forsyning: ingen grund til bekymringer i Slagel...

SK Forsyning: ingen grund til bekymringer i Slagelse

Mindst 113 ud af landets cirka 2.500 vandværker har eftersignende fyldt vandhanerne hos forbrugerne med vand, hvor pesticid desphenyl-chloridazon (DCP) overskrider grænseværdierne. Desuden er det pågældende pesticid fundet i mængder under grænseværdien hos yderligere 214 vandværker. Det skriver sn.dk.

Det får driftschef Jan Jørgensen fra SK Forsyning til at påpege, at drikkevandet i Slagelse og omegn er i den bedste kvalitet. Faktisk – siger han – er vandet i så god en kvalitet, at vandet fra hanen er langt bedre end det, der kan købes på flaske i forretningerne.

Det var en historie fra kommunen.dk, der satte bekymringer i gang hos adskillige borgere. I historien fremgår det, at DCP i drikkevand er steget markant siden efteråret 2017.

I kølvandet heraf skulle seniorkonsulent hos Dansk vand- og spildevandsforening, Claus Vangsgård, have udtalt, at det ligner en katastrofe for vandforsyningen.

Jan Jørgensen fra SK Forsyning maner det dog lidt til jorden, men understreger, at de tager fundet af DPC meget alvorligt. Både nu og for fremtiden.

Slagelse Kommune ikke helt fri

På trods af, at driftschefen siger, at vandet vi drikker fra hanen er det reneste af slagsen, skal vi ikke mere end et halvt år tilbage for at finde DCP i vores vand.

Her kunne SK Forsyning den 21. august meddele, at der var fundet DCP ved en kildeplads i Skælskør. En måned senere blev der således fundet rester af DCP fra Valbygårdsværket, der leverer det meste af det vand, der bruges i Slagelse by.

Der er også siden fundet rester, men ikke i et omfang, der kan kaldes alarmerende, det understreger Jan Jørgensen. Han understreger, at det er langt under grænseværdierne.

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG