Læs

Opfordring: involvér etniske minoriteter

Opfordring: involvér etniske minoriteter

Lidt over en tredjedel af landets kommuner har nedsat et integrationsråd. Herunder naboerne Holbæk Kommune og Næstved Kommune – vores kommune har du endnu ikke et sådan råd.

I et brev opfordrer udlændinge- og integrationsminister Inge Støjberg til, at man som kommune får organiseret det lokale integrationsområde på en måde, så etniske minoriteter involveres. På den måde skal integrationen lykkes totalt.

Hvordan det organiseres er ikke det væsentlige – ej heller er navnet vigtigt for indsatsen. Det vigtige er, at man som kommune er aktiv, når det kommer til at involvere de etniske minoriteter i lokalområdet.

Opfordringen lyder endvidere, at et eventuelt råd kan sammensættes af medlemmer, der har indsigt og kontakt til de etniske miljøer.

I det nuværende Beskæftigelsesudvalg, der tidligere hed Beskæftigelses- og Integrationsudvalg er planen at se nærmere på, hvad den rette løsning er for Slagelse Kommune.

Udvalgsformand Anders Koefoed (V) påpeger dog, at det ikke kun er vigtigt at se på integration i ét udvalg, men at det skal løftes på flere områder. Udvalgets møder vil dog blive afholdt med deltagelse af førergrupper, virksomheder og gadeplansmedarbejdere.

Lige nu bliver tiden dog set an – i hvert fald til næste beskæftigelsesseminar i slutningen af februar. Sådan lyder det fra næstformand for Beskæftigelsesudvalget, Sofie Janning (S).

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG