Intensiv læring i ungdomsskolen

Der blev afholdt informationsmøde hos ungdomsskolen UngSlagelse, hvor over 100 forældre og unge fra 6.-9. klasse var inviteret. Informationsmødet omhandlede de camps som ungdomsskolen tilbyder. Det skriver sn.dk.

Det er primært tilbud, der henvender sig til gruppen af unge, der har brug for et løft fagligt, personligt og socialt.

Spørgelysten var stor blandt de deltagende. Især da en tidligere deltager og hans mor fortalte, hvad han havde fået ud af at deltage på henholdsvis Robusthedcamp og 9. klasses intensive læringscamp.

Ida Andersen, der er lærer på Broskolen i Korsør var også forbi og fortælle, hvilke oplevelser hun har haft omkring sine elevers forskellige intensive læringsforløb.

Mere motivation

Hanne Mejlstrøm, der er souschef i UngSlagelse er meget glad over interessen for de tilbud, der er hos ungdomsskolen.

Hvis Ungdomsskolens tilbud kan hjælpe de unge med at finde eller genfinde motivationen for deres skolegang, hjælpe dem med at opnå de karakterer der skal til for at komme ind på en ungdomsuddannelse og ikke kun give dem værktøjer til at tro på at de kan, men også til at holde fokus, så er pengene helt klart givet godt ud for Slagelse Kommune, siger hun til sn.dk.

To af ungdomsskolens camplærere, Per Kanstrup og Lone Kjeldtoft understøtter Hanne Mejlstrøm. De fortalte ved informationsmødet om, hvordan de unge har rykket sig både fagligt, personligt og socialt. Det ses blandt andet i de tests, der er foretaget før og efter elevernes deltagelse.

Læringslokomotivet og Robusthedscamp

I dette skoleår har ungdomsskolen afholdt et 4-ugers læringsforløb som de kalder “Læringslokomotivet”. Det er forebeholdt elever i 7.-8. klasse. Derudover er der afholdt en Robusthedscamp og et intensivt læringsforløb for elever i 9. klasse.

Der vil i foråret yderligere være et intensivt læringsforløb og en Robusthedscamp for 7.-8. klasse, og en matematikcamp for 9. klasseselever.

Endnu et læringslokomotiv er planlagt til september 2018.

For alle camps er der ansøgningsfrist den 1. marts 2018.

Læsecamp

Foruden ovenstående camp, så tilbyder UngSlagelse også den årlige – og populære – Læsecamp. Den foregår i den første uge af elevernes sommerferie.

Her er tilmeldingsfristen den 5. juni.

Læringslokomotivet er et landsdækkende projekt, der bliver faciliteret af Ungdomsskoleforeningen. Det er etableret med støtte fra Egmont Fonden, der arbejder for et godt liv for børn og unge.

Det afvikles i 18 ungdomsskoler i 2018.

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG