Stop madspild!

Stop Spild Lokalt søger frivillige til at varetager flere af organisationens opgaver.

Stop Spild Lokalt, der arbejder på at nedbringe mængden af madspil har en “madoase”, hvor borgere kan hente gratis fødevarer.

Lige nu er de på udkig efter flere frivillige, der blandt andet kan hjælpe med:

  • Registrering af varer
  • Rengøring
  • Uddeling af varer
  • Andre små opgaver

Organisationen bag understreger, at der vil være oplæringstid, og fortæller endvidere, at en vagt er på cirka 3,5 time af gangen.

De opfordrer dig, der er interesseret i at høre mere eller at blive frivillige til at kigge ned i “madoasen” i dag den 13. februar fra klokken 14.30 til 18. Adressen er Norvangen 3A, Port 1, 4220 Korsør.

Ikke kun en dans på roser

Frivilligt hjælpearbejde – som det Stop Spild Lokalt gør – er ikke kun en dans på roser. Hos organisationen oplever man løbende anonyme anmeldelser til politi, Skat, kommunen og fødevaremyndigheder. Det skriver sn.dk. Der udover må Stop Spild Lokalt også stå model til rygter om, at der handles mod regler for egen vinding skyld.

Det vil initiativtageren Rasmus Erichsens far, Benjamin Erichsen gerne mane til jorden. Han tilføjer, at Rasmus ofte bruger af sine egne penge for at få det hele til at løbe rundt. Der er hver måned faste udgifter til varebilen, der henter og bringer varer rundt i byen. Derudover er der faste udgifter til rengøringsmidler og desinficerende håndsprit.

De 400 kvadratmeter ved Port 1 i Glasværket, hvor hjælpeorganisationen holder til bliver dog stillet gratis til rådighed. Her er “madoasen” indrettet.

Benjamin Erichsen vil derfor gerne understrege en gang for alle, at der ikke bliver solgt noget af det mad, der bliver hentet ind. Alt bliver givet væk gratis. Og der bliver heller ikke samlet penge ind for egen vindings skyld. Det hele drives af ren og skær interesse for at bekæmpe madspild og hjælpe folk, der har brug for maden. Sådan fremgår det i sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG