Læs

Organisationer med Slagelse-tilknytning nomineret ...

Organisationer med Slagelse-tilknytning nomineret til Lillebror Pris 2018

Organisationen ‘Læs for Livet’, der blandt andet har støttet anbragte børn og unge i Slagelse er nomineret til Børnehjælpsdagens Lillebror Pris 2018. Det skriver Dit Slagelse.

Ved Børnehjælpsdagens Lillebror Pris bliver en forening, et projekt, initiativ eller lignende hvert år hyldet. Foreningen, projektet eller initiativet skal have ydet en ekstraordinær indsats til fordel for børn og unge i Danmark.

‘Læs for Livet’ har været med til at inspirere anbragte børn og unge i Slagelse til mere læsning i hverdagen. Derfor er de nomineret til Lillebror Prisen 2018 og kan vinde de medfølgende 50.000 kroner.

Siden 2012 har ‘Læs for Livet’ på landsplan uddelt 150 fysiske biblioteker (i alt cirka 115.000 bøger) til institutioner, bosteder og lignende, hvor anbragte børn og unge opholder sig. I Slagelse Kommune har Lille Valbygaard, Eventen, Havrebjerg Heldagsskole, Lindholm Uddannelse samt Julemærkehjemmet Skælskør modtaget hver deres bibliotek fra organisationen. Det skriver Dit Slagelse.

BROEN også nomineret

Ud over ‘Læs for Livet’, er BROEN Danmark også nomineret til Lillebror Prisen. BROEN har en lokalafdeling i Slagelse, hvor der pt. er 7 frivillige tilknyttet.

Også siden 2012 har BROEN Danmark hjulpet udsatte børn og unge med at få et aktivt fritidsliv i deres lokalområde. Sådan er målsætningen også i Slagelseafdelingen, der blev dannet i 2017. De frivillige i Slagelse samarbejder tæt med fagpersoner i kommunen, samt med de lokale foreningsliv.

‘Lær for Livet’ sidste nomineret

Foruden BROEN Danmark og ‘Læs for Livet’ er også læringsprogrammet ‘Lær for Livet’ nomineret til Lillebror Pris 2018.

Det er Børnehjælpsdagens Priskomité, der har udpeget de tre nominerede ud af 66 indstillinger fra offentligheden.

Det er den samme priskomité, der udpeget den endelige prismodtager ved en ceremoni den 22. marts 2018 på Københavns Rådhus.

Det er 25. år i træk, en forening, et projekt eller initiativ har mulighed for at vinde de 50.000 kroner.

Selv er Børnehjælpsdagens en landsdækkende hjælpeorganisation, der arbejder med at styrke anbragte børn og udsatte i Danmark.

 

Foto: Børnehjælpsdagen
Kilde: Dit Slagelse


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG