Læs

Det halter med kvalificeret arbejdskraft

Det halter med kvalificeret arbejdskraft

Det går godt for Sjællandske virksomheder. Sådan lyder det fra Væksthuset Sjælland. Dog skal selv samme virksomheder være mere omstillingsparate og se digitale muligheder for at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det skriver TV ØST.

Det er således Væksthuset Sjælland, der blandt andet rådgiver virksomheder på Sjælland, der fortæller, at det generelt går godt for de sjællandske virksomheder.

Vicedirektør i Væksthuset Sjælland, Line Fossing, fortæller, at vi er i et stadie med højkonjunktur. For de sjællandske virksomheder, der primært afsætter i Danmark, betyder det, at de klarer sig rigtig godt.

Hun peger dog også på, at virksomhederne oplever problemer med at tiltrække kvalificeret arbejdskraft. Det vil sige, at medarbejdere, der er faglærte og har tekniske kompetencer er en mangelvare i Region Sjælland.

Hørkram som inspiration

I nabokommunen, Sorø Kommune, ser man interesseret med i Hørkram udvidelseseventyr.

Line Fossing fra Væksthuset Sjælland påpeger, at Hørkram har en rigtig god forretningsmodel. Det betyder blandt andet, at de forstår at være omstillingsparate – og så har de fanget fidusen med digitale muligheder.

Derfor kan andre sjællandske virksomheder lære meget af Hørkram, der netop har udvidet for 430 millioner kroner, og forventer at ansætte 200 nye medarbejdere frem mod 2022.

 

Kilde: TV ØST.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG