Læs

Unge i Slagelse skal uddannes til instruktører i s...

Unge i Slagelse skal uddannes til instruktører i streetfodbold

Et samarbejde mellem idrætsorganisationen DGI og den boligsociale helhedsplan i Holbæk, er nu blevet så stor en succes, at det skal udbredes til andre sjællandske byer, heriblandt Slagelse.

Et samarbejde er planlagt med opstart i marts, mellem DGI Midt og Vestsjælland og Helhedsplanen Slagelse, samt Gerlev Idrætshøjskole. Projektet vil blive udført i tre af kommunens fire store boligområder. Ringparken og Sydbyen i Slagelse, samt Motalavej i Korsør.

Succeshistorien startede i Ladegårdsparken i Holbæk, med omkring 800 lejligheder og 2.000 beboere. Her blev en lille gruppe lokale unge uddannet i, at blive streetfodbold-instruktører. Et projekt som blev igangsat af DGI Midt og Vestsjælland og Helhedsplanen i Holbæk, for at forøge trivsel og tryghed for de unge i området.

De unge instruktører tager sig af træning, kampe, undervisning og turneringer. Et såkaldt selvorganiseret community, som er styret og ledet af de unge instruktører, med løbende vejledning af DGI.

Konsulent for DGI Midt og Vestsjælland, Steen U. Hansen, fortæller til DR Sjælland.

“Det er storebror eller en fætter, man kender i forvejen, som er træner. Det skaber en meget stor tryghed for de unge i området. Det er gået supergodt med de ti, der er uddannet til trænere og ledere. Der er lavet en video, som nu skal bruges til præsentation til andre DGI landsdele.”

Stor ros fra DGI

De nyuddannede instruktører fra Holbæk har fået stor ros med på vejen fra DGI. Blandt andet udtaler den nyuddannede 14-årige streetfodbold-instruktør Medina Kaplanoska, til DR Sjælland:

“Jeg havde ikke troet, det ville blive så stort, men efter vores turnering var det virkelig godt, og jeg er blevet rigtig glad for det, siger hun.”

Den 18-årige instruktør Ali Tastan udtaler følgende til DR Sjælland, om den store ros de har modtaget fra DGI.

“Vi har fået at vide, at vi er de bedste, som DGI har trænet, og vi er blevet filmet til en reklamevideo. Det er virkelig rart at få at vide, at vi kan noget, siger han.”

 Ifølge Minela Mahmutovc, børn – og ungekonsulent I Ladegårdsparken, vil projektet i samarbejde med DGI være godt for alle sociale boligområder. Mahmutovc udtaler til DR Sjælland.

“Det vigtige er et fællesskab og nogle at holde sig til, når man har det hårdt i hverdagen. Det er der mange, der har, og så hjælper sådan et fælleskab, som vi har skabt her i Ladegårdsparken, siger hun.”

 

Kilder: DR Sjælland & DGI Crossroads


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG