Skælskør: Sommerhøjskole

Der skal være højskole i Skælskør igen. Sådan lyder ønsker fra flere sider, ifølge sn.dk. Herunder fra formand for både kunstnerlauget KIT og Skælskør Bykontor, Torsten Bo Jørgensen og formand for Skælskør Erhvervsforening, Pia Kimer Jakobsen.

Torsten Bo Jørgensen fortæller til sn.dk, at det er en langsigtet drøm om at skabe en kreativ højskole i Skælskør. Begyndelsen er således en sommerhøjskole, der starter med to ugekurser i år. Et kursus vil være med tegning som omdrejningspunkt, det andet vil være med keramik.

Torsten kan også fortælle, at de har forsøgt at købe højskolegrunden tilbage, hvilket dog mislykkedes. Derfor bliver de to højskolekurser afholdt på Villa Fjordhøj. Det sker med fuld forplejning.

Kulturelle indslag

Kurserne kommer til at ligge i ugen op til året Kulturelle Folkefest, der foregår i uge 35.

Derudover vil deltagerne også blive budt på andre kulturelle indslag fra Skælskør. Blandt andet en sejltur med Skjelskør V.

For Torsten Bo Jørgensen er det vigtigt, at højskolekursisterne får en oplevelse med kunst og gode minder.

Vil tiltrække udefrakommende

Planen er, at der kan deltage både lokale borgere, samt kunstinteresserede fra andre områder.

For at udbrede budskabet om højskolen er der indgået et samarbejde med Korsør Produktionshøjskole. Her skal en gruppe elever skabe en reklamevideo for tiltaget, og således lokke deltagere til Skælskør.

Skulle der ikke være udsolgt inden keramikfestivalen, der ligger den 11. juli, cirka 7 uger før den Kulturelle Folkefest, så vil højskolen blive promoveret lidt ekstra.

De sidste detaljer mangler stadig at komme helt på plads, men gruppen bag projektet regner med, at opholdet – som er fra mandag til fredag – vil komme til at koste i omegn af 4500-5000 kroner. Har man lyst til at blive under folkefesten, er det muligt at tilkøbe et par ekstra dage.

Torsten Bo Jørgensen slutter af med at bemærke, at prisen måske er i den billige ende, men at han virkelig tror, det kan vokse, og at de jo skal starte et sted.

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG