Læs

Festuge får tilskud – Drengerøvsaften ikke k...

Festuge får tilskud – Drengerøvsaften ikke kulturel nok

Forleden vedtog både Kultur- og Fritidsudvalget samt Erhvervs- og Turismeudvalget de årlige aktivitetstilskud. Det skriver sn.dk.

Det betyder for Slagelse Festuge at de får 225.000 kroner, trods de ansøgte 400.000 kroner. Til gengæld får de lov til at beholde overskuffet på 136.000 kroner, som ellers før udvalgsmøderne så ud til at skulle modregnes de 225.000 kroner.

Foreningen bag Slagelse Festuge skal dog kunne redegøre for anvendelsen af midlerne.

Den melding vækker naturligvis glæde hos Slagelse Festuges formand, Jette Kjerulff.

Drengerøvsaften ikke kulturel nok

Til gengæld blev Drengerøvsaftenen i Skælskør forbigået på den kulturelle konto, da der blev uddelt tilskud.

I år har arrangørerne bag Drengerøvsaften, Skælskør Erhvervsforening, ansøgt om samlet 60.000 kroner. Tilskuddet skulle komme fra henholdsvis Kulturpuljen og Turismepuljen, det vil sige 30.000 kroner fra hver.

Drengerøvsaftenen kunne se langt efter tilskud fra Kultur- og Fritidsudvalget. Til gengæld får de det fulde beløb på 60.000 fra Erhvervs- og Turismeudvalgets pulje. Det vægtes, at aftenen er en turismefremmende aktivitet.

Det skyldes, at begivenheden bliver større og større år for år. Der kommer årligt flere nye tiltag og flere nye besøgende.

De 30.000 kroner som Drengerøvsaften får ekstra fra Turismepuljen er derfor taget fra et andet arrangement, der er vurderet til at “vise mindre vilje til at tjene egne midler hjem”. Sådan lyder det fra Knud Vincents (V), der er formand for Erhvervs- og Turismeudvalget. Det er de Maritime Kulturdage i Korsør, der må undvære tilskuddet.

Årets Drengerøvsaften bliver afholdt den 25. maj, hvor der i år er stort 10-års-jubilæum. Slagelse Festuge er fra den 23. juni til 30. juni.

 

Kilde: VD Online og sn.dk.

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG