Borgere får spørgeskema om motion

En ny undersøgelse skal være med til at give svar på, hvor meget motion borgerne i kommunen egentlig dyrker.

I uge 8 vil 3.000 tilfældigt udvalgte borgere fra Slagelse Kommune få et spørgeskema, der spørger ind til deres motionsvaner.

I første omgang er det borgere mellem 16-80 år, der kan se frem til at modtage disse skemaer. Senere skal alle elever på 4.-10. klassetrin i folkeskolerne også udfylde et spørgeskema.

Formålet er blandt andet at finde ud af, hvor meget kommunens faciliteter og idrætstilbud bruges.

Det bliver Idrættens Analyseinstitut (IDAN), der skal gennemføre undersøgelsen. Det har Kultur- og Fritidsudvalget netop besluttet. Sådan fremgår det på slagelse.dk.

Det skal skabe et veldokumenteret grundlag for udviklingen af idrætslivet i kommunen.

Sammenlignes med målene i idrætspolitikken

Svarene fra spørgeskemaet skal sammenholdes med målene, der er i kommunens idrætspolitik.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Stén Knuth, fortæller, at målet i henhold til idrætspolitikken er, at mindst 50 % af kommunens borgere skal dyrke idræt i en forening – inden 2025. Tilsvarende skal 75 % af borgerne være fysisk aktive.

Svarene fra spørgeskemaet skal derfor give en indikation om, hvor langt fra målet og visionen borgerne er.

Undersøgelsen vil samtidig give en række konkrete anbefalinger og perspektiver ud fra brugernes svar. På den måde kan udvalget bedre se, hvor der skal prioriteres ressourcer, fx i forhold til, hvordan brugen af idrætsfaciliteter bedre optimeres og organiseres. Sådan lyder det fra Stén Knuth (V) til slagelse.dk.

Håber på høj svarprocent

Undersøgelsen skal være med til at give bud på, hvilke muligheder og udfordringer vi har i Slagelse Kommune. Fx håber vi at få et bedre indblik i, hvad der skyldes, at nogle borgere ikke er aktive. I nogle tilfælde vil vi måske kunne ændre vores tilbud, så vi kan få flere idrætsaktive borgere. Vi håber derfor, at så mange som muligt vil svare på spørgeskemaet, så vi dermed også får det bedst mulige grundlag at træffe vores beslutninger ud fra, siger næstformand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen. (A)

Resultaterne fra undersøgelsen er efter planen klar inden sommer.

 

Kilde: slagelse.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG