Aktiv i naturen: Fodsporet

Jeg kan ret godt lide at være aktiv i naturen. Den kan altså bare noget, som en tur i fitnesscenteret ikke kan hamle op med. Jeg kan dog også være god til bare at løbe den sædvanlige rute, rundt i området hvor vi bor, hver. evig. eneste. gang. Jeg har sat mig for at undersøge lidt nærmere, hvilke muligheder der egentlig er for at være fysisk aktiv i området (Slagelse, Skælskør, Korsør) og dele dem her på bloggen fra tid til anden. Måske du selv kan blive inspireret til at bruge nogle af de tilbud, der findes rundt omkring 🙂

I sidste uge, tog min gode veninde og jeg er tur ud på Fodsporet, for at gå en tur sammen og skyde lidt billeder. Jeg har flere gange brugt Fodsporet til at være fysisk aktiv og kan godt anbefale andre at tage derud også. Ruten er ret smuk, og du får set en del natur undervejs. Vi var ikke lige derude på den årstid, hvor naturen præsenterer sig pænest, men det var nu ikke helt dårligt alligevel.

Fodsporet er en nedlagt jernbane, som er blevet lavet om til en 48 km lang natursti, som strækker sig fra Slagelse til Dalmose og fra Dalmose til Næstved. Undervejs er der anlagt mange forskellige faciliteter, f.eks. shelters, legepladser, wc, bålhytter, bænke mm. Der er noget for en hver smag, både børn og voksne. Der er mange steder opsat pæle med QR koder du kan scanne, for at få information om natur, motion og kultur eller prøve interaktive spil. Ude omkring Ærøvej, hvor vi gik på sporet, var der også mærket af på asfalten for hver 100 meter over 1 kilometers strækning. Det er jo ret smart, hvis man vil ud og løbe intervalløb eller lignende 🙂

Man må bevæge sig til fods, på cykel, rulleskøjter eller lignende og strækningen er fuldstændig flad, så du slipper for at skulle op ad bakke (win!). Forrige år tog jeg hele strækningen over en weekend, hvor jeg cyklede fra Skælskør til Næstved den ene dag, overnattede hos min far og cyklede hjem fra Næstved til Slagelse dagen efter. Den flade strækning gjorde, at jeg kunne holde en gennemsnitsfart på ca. 22 km/t hele turen og var fremme på en 2 timers tid. Det var en lidt anderledes og noget flottere tur, end den sædvanlige biltur jeg plejer at tage derned 🙂

Du kan læse meget mere om Fodsporet her, eller bare nyde billederne herunder. De er taget af min dygtige veninde Sofie – du følge hendes nystartede Instagram profil @photograph.by.sophie, hvor hun lægger hendes meget flotte billeder op.

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG