Læs

Frivillige seniorer på Skælskør Skole

Frivillige seniorer på Skælskør Skole

15 seniorer har deres faste gang på Skælskør Skole. Ikke som elever, men som medhjælpere. På trods af, at det kun er et par timer om ugen, så er det en værdifuld ressource for både lærere og elever.

For 71-årige Benny Rasmussen er det næsten 60 år siden han gik ud af folkeskolen. Nu er han tilbage på Skælskør Skole et par timer hver tirsdag, men denne gang som frivillig seniormedhjælper.

Det er lærer Joan Elkjær Ejsted, der igangsatte projektet på skolen tilbage i efteråret. Det er stærkt inspireret af blandt andet Odense, hvor mange skoler i flere år har haft frivillige seniorer i skolerne.

Benny Rasmussen synes, idéen er helt fantastisk og tøvede ikke med at springe til, da han blev spurgt. Han hjælper til i to dansktimer i 7.a. Benny er fuld af beundring over, hvor dygtige og videnbegærlige eleverne er. Desuden skal han selv vænne sig til, at alt foregår på computer. Bestemt ikke som da han gik i skole.

Ingen undervisningserfaring

Benny Rasmussen har ikke erfaring med at undervise, men det er heller ikke et krav for at være en seniormedhjælper. Benny står derfor ikke for undervisning, men han kommer med input og idéer.

Nina Aubertin, der også er seniormedhjælper er blevet helt bidt af det. Hun er således i 2.a, når de har dansk og matematik. Det bliver til tre timer hver mandag, tirsdag og onsdag.

2.a’s klasselærer Sarah Duch siger også, at Nina er guld værd.

Børnene i 2. klasse er super glade for Nina. Det er helt fantastisk at hun kan komme ind og hjælpe. En der lytter og en der også hjælper. Hun træder i baggrunden, når der er behov for det, og frem, når der er behov for det. Det er en kæmpe ressource, hun er guld værd. Sådan lyder det fra Sarah Duch til VD Online.

På trods af, at mange af seniormedhjælperne ikke har undervisningserfaring, så ses det alligevel på elevernes prøver, at de får den ekstra hjælp. I 7.b er det synligt i prøverne, at de er blevet bedre, siger matematiklærer Morten Hansen.

Bliver matchet

Successen med seniorhjælperne kan blandt andet tilskrives det arbejde Joan Elkjær Ejsted lægger i at matche seniorerne med klasser og lærere.

Som senior ønsker man selv hvilke fag og hvilke årgange man ønsker at støtte op om. Det er også op til senioreren at bestemme, hvor meget tid man vil afsætte på skolen om ugen.

I øjeblikket har Skælskør Skole ikke mulighed for at tage flere seniormedhjælpere ind, men de deler gerne ud af erfaringerne, hvis andre skoler skulle ønske lignende tiltag.

 

Kilde: VD Online.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG