For 4,7 millioner solceller, tak!

Byrådet vedtog sidst i 2016 et kæmpe solcelle-projekt. Projektet til 4,7 millioner kroner ser nu ud til at være tæt på realiseret. Efter planen skal arbejdet gå i gang i løbet af foråret, og udbudsmaterialet bliver sendt ud inden for de næste par uger.

Ni kommunale bygning skal iføres solceller. Det betyder, de vil forsyne sig selv med elektricitet. Nogle af stederne vil også forsyne sig med den varme de bruger, og samtidig nedsætter kommunen sit CO2-udslip.

Flere bygninger kommer løbende

Oprindeligt er 14 bygning udpeget som velegnende til at få monteret solceller på tagene. Det har dog vist sig, at der er andre problemer i forhold til byggetilladelser, eller at tagene efterfølgende er vurderet til ikke at kunne holde.

Centerchef for Kommunale Ejendomme, Rune Overlade, håber dog at kunne udbyde resten til foråret. Han peger på, at lokalplaner og strandbeskyttelseslinjer er årsager til udskydelse nogle steder.

Han fortæller endvidere til SN.dk, at de håber at få lov til at lave en renovering af Korsør Kulturhus, hvor solcellerne bliver integreret i det nye tag.

 

Kilde: SN.dk.

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG