19.519 kvm står færdigt

Det kæmpe sygehusbyggeri i Slagelse står nu færdigt. Det er med andre ord 180 nye enestuer, ny fødeafdeling, børne- og ungeafdeling og tre etager til medicinske patienter.

Den nye tilbygning af Slagelse Sygehus er et af Danmarks største offentlig-private partnerskaber (OPP) inden for sygehusbyggeri. Tilbygningen er i dag afleveret il Region Sjælland, sådan lyder det fra ejendomsadministrationen DEAS i en pressemeddelelse.

Sygehusdirektør Vagn Bach siger, at sygehusbyggeriet har sikret topmoderne rammer i høj kvalitet. Han tilføjer, at de i løbet af de næste tre måneder vil klargøre modtagelsen af de fødende, børnene og de medicinske patienter – for ikke at glemme personalet.

Det er blevet et vellykket byggeri, hvor alt stort set er gået som planlagt i et effektivt samarbejde med OPP-teamet. Sådan lyder det også fra sygehusdirektøren.

Modtager patienter fra maj

Det er Industriens Pension, PensionDanmark, PKA og Sampension, der ejer bygninger. Det betyder, at Region Sjælland lejer sig ind i bygningerne. Det gælder for en periode på 20 år.

OPP-modellen har blandt andet sikret, at finansieringen af byggeriet overhovedet blev en realitet. Region Sjælland kan efter de 20 år vælge at købe ejendommen.

Foruden de finansielle ejere, så har OPP-samarbejdet bestået af MT Højgaard, der har været totalentreprenører på opførelsen af det store byggeri. I samarbejde med DEAS står de for den udvendige drift og vedligehold i de næste 20 år. Det skriver TV ØST.

Slagelse Sygehus har nu en stor opgave i at indrette de nye bygninger, så patienterne kan flytte ind til maj.

Byggeriet består af en fireetagers bygning i karréform med kælder, samt en bygning til fødeafsnit, hvor der er fem fødestuer. Stueplanen bliver således for gravide, fødsler, barsel, børn og unge, samt for tidligt fødte børn. 1., 2. og 3. salen er forbeholdt medicinske patienter.

 

Kilde: TV ØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG