Læs

EU-inspireret inklusion på Eggeslevmagle Skole

EU-inspireret inklusion på Eggeslevmagle Skole

Eggeslevmagle Skole i Skælskør deltager i et treårigt EU-støttet projekt, hvor inklusion er omdrejningspunktet.

Derfor havde Eggeslevmagle Skole i uge 3 besøg af i alt ti lærere fra henholdsvis Portugal, Grækenland og Rumænien.

De udenlandske gæster blev mødt af fem lærere og ledere fra Eggeslevmagle Skole.

Vi er en international skole, og det ønsker vi at føre ud i livet på alle tænkelige måder og på alle niveauer. Når det kommer til inklusion, kan vi lære af hinanden på tværs af landene, selv om vi måske ikke kan overføre tiltag direkte, kan vi overføre gode ideer til vores kontekst. Det siger John Larsen, der er skoleleder på Eggeslevmagle Skole til sn.dk.

John Larsen tilføjer, at det handler om, hvordan eleverne bliver motiveret bedst muligt til at lære. Så handler det også om, hvordan skolen bedst muligt kan bruge de teknologiske muligheder i inklusionen.

Marisa Pereisa fra Porto i Portugal, der besøgte skolen, er normalt lærer på en high school i byen. I denne uge lærer hun en masse af den danske tilgang til at inkludere elever med eksempelvis læse- og skrivevanskeligheder i undervisningen.

Hun er mødt med en helt anden virkelighed, end den hun normalt kommer fra. Blandt andet har hun lært, hvor afgørende det er at begynde inklusionen tidligt i skolegangen. Hun peger derfor på, at de i Portugal kan blive bedre til at samarbejde med grundskolerne endnu tidligere.

Efter planen skal den nye viden, som Eggeslevmagle Skole blandt andet gør sig, spredes til andre skoler i Slagelse Kommune.

I løbet af de næste tre år, skal lærere på Eggeslevmagle Skole på feltture til både Portugal, Rumænien og Grækenland.

 

Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG