Bekymringssamtaler gør en forskel

Lokalpolitiet i Slagelse er begyndt at kalde unge til “bekymringssamtaler”.

Kandidaterne til samtalerne kan potentielt være alle unge op til 18 år. Det er unge, der for nylig har været i kontakt med politiet. Fx en ung butikstyv, eller en ung, der er taget med lidt hash i lommerne under en bytur.

Vi mener faktisk, at disse samtaler gør en forskel, siger politiassistent og SSP-koordinator Ebbe Henriksen fra lokalpolitiet i Slagelse til sn.dk.

Ebbe har møde med kommunen en gang om ugen. Her får han udskrevet en “ungeliste”, der indeholder kandidaterne til en bekymringssamtale. Listen indeholder også personer, som intet har med kriminalitet at gøre. For eksempel kan de have været part i en færdselsulykke eller offer i en sag.

Listen bliver efterfølgende gennemgået og sorteret. Det ender som regel på et antal, som svinger mellem meget få og op til 30 personer. Det skriver sn.dk.

Toldmyndighederne tipper også

På listen står der lige nu nogle unge, der har bestilt rigtige knive på nettet i forbindelse med et computerspil.

Her er det toldmyndighederne, der har tippet politiet. Det kan ende med en bøde på 3000 kroner for overtrædelse af knivloven.

Der kan naturligvis søges dispensation, hvis man som fx jæger eller fisker skal bruge en kniv.

I den her situation vil Ebbe Henriksen tage en snak med den unge og hans forældre om det, og på den måde sikre, at den unge forstår det.

Han tilføjer også, at jo yngre de får fat i dem, desto bedre.

Det er en meget individuel vurdering, siger Ebbe. Men han spørger gerne ind til, hvordan den unge har det. Hvorfor han gjorde som han gjorde, og hvordan det går med skolen, om fritidsinteresser og så videre. Det er ud fra den vurdering, at der laves nogle tiltag. Det kan være i samarbejde med kommunen som giver personen og forældrene den nødvendige hjælp og støtte.

Succesparametre

Et godt parameter for succes er for Ebbe Henriksen, hvis navnet på listen ikke dukker op igen senere.

Skulle navnet dukket op igen, så tager Ebbe en snak med den unge igen.

Lokalpolitiet er i gang med at uddanne flere betjente til at kunne påtage sig denne opgave.

 

Foto: Rigspolitiet
Kilde: sn.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG