Drømme

Et kapitel fra bogen ”Gu vil jeg ej!” skrevet af Per Nygaard

 Alle har en drøm – en drøm om et bedre liv. Det er ikke fordi det liv, vi lever nu, nødvendigvis er dårligt, men fordi vi alle har tanker om visse forbedringer her og der.

Nogle mennesker drømmer om stor fremgang, mens andre drømmer om små opsving. Nogle har drømme om frihed til at gøre præcis, hvad de har lyst til, hvornår de har lyst til det, mens andre ”blot” drømmer om en ny bil eller en (ny) kæreste, og når alt kommer til alt, opnår de fleste af os rent faktisk mange af de små mål vi sætter os – de realistiske mål, oftest baseret på hvad alle andre også tror, er realistisk.

Men langt de fleste større drømme, visioner og mål forbliver, hvad de er, nemlig drømmescenarier. Vi definerer dem som værende urealistiske i forhold til det normale, til normen, mens begæret efter at føre drømmene ud lever fortsat i os. Vi undertrykker det blot med vores fornuft, mens vi langsomt bevæger os fremad gennem vores normale liv i overensstemmelse med de regler, vi nu engang er underlagt. Altid klar med en ny undskyldning for, hvorfor det ikke kan lade sig gøre at gå efter vores inderste ønsker.

Vores drømme skal være vores pejlemærker her i livet, det vi stræber efter. Vi har alt for ofte en tendens til at læne os tilbage i trygheden og hverdagen, en tendens til at lulle os ind i dagligdagens trummerum, og begrave os i ligegyldigheder langt væk fra vores drømme.

Vi har aldrig nok tid og altid hundrede ting, vi skal nå, men i vores fortravlede liv glemmer vi alt for ofte, at vores drømme rent faktisk stammer fra et sted dybt inde i os – et sted, vi ikke må ignorere. Drømmene er vores sjæls sang – en sjæl, der længes efter frihed, og en sjæl, der ikke vil være bundet op af regler og normer for, hvordan vi skal leve vores liv med fornuften og realitetssansen som dominerende værdier.

Det er, hvad livet altid bør stræbes efter at være: en tilværelse fuld af uafhængig glæde og kærlighed; en kærlighed, der kan få alle dine drømme til at gå i opfyldelse.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG