Læs

Gratis HPV-vaccination til biseksuelle og homoseks...

Gratis HPV-vaccination til biseksuelle og homoseksuelle drenge

Fra den 1. februar 2018 kan drenge, der er til drenge blive vaccineret for HPV gratis, hvis de er mellem 15 og 20 år. Tilbuddet slutter igen den 31. december 2018.

Tilbuddet er et initiativ under regeringens Kræftplan IV. Den har til formål at forebygge HPV-infektion hos drenge, der har eller som senere i livet vil have sex med andre drenge eller mænd.

Større risiko for kræft

HPV er et virus, der kan smitte, når man har sex. Mænd, der har sex med andre mænd, har en markant større risiko for at udvikle analkræft som følge af en HPV-infektion, end mænd, der udelukkende har sex med kvinder. Det er derfor vigtigt, at drenge, der er til drenge, bliver HPV-vaccineret.

I tilbuddet gælder det, at man kan modtage sit første stik fra den dag, man fylder 15 år, og før den dag man fylder 20 år. Første stik skal gives senest den 30. juni 2018. Drenge, der har modtaget første stik før denne dato, har til og med den 31. december 2018 til at få de resterende to vacciner.

Man skal have tre vacciner i alt, og det anbefales, at alle tre doser af vaccinen gives inden for seks måneder.

Skal du HPV-vaccineres kan du henvende dig til din egen læge. Er du i eller omkring Aarhus, Odense og København, kan du bruge AIDS-Fondets checkpointklinikker. HPV-vaccination på Checkpoints vil finde sted hver første onsdag i måneden fra kl. 16-18.

 

Kilde: Dit Slagelse

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG