Weekendens overblik

Weekenden den 20.-21. januar 2018 har budt på lidt nyheder – her får du overblikket.

Slagelse har årets bedste kokkeelev

22-årige Lasse Zacho Andersen fra Slagelse er dettes års bedste kokkeelev. Det står klart efter han vandt DM i Skills i Herning.

Jeg er meget glad og stolt over at kunne stå med den her. Jeg har brugt rigtigt lang tid på at træne til Skills, lyder det fra kokketalentet i en udsendt meddelelse fra ZBC, som kokke og tjenerskolen i Slagelse, hvor Lasse er elev, jo er en del af.

I konkurrencen serverede Lasse blandt andet en anretning med helstegt lammekølle og en dessert med blandt andet lagkagebunde og friskost. I semifinalen diskede han op med gris og en charlottekage til dessert.

Kystbeskyttelse tiltrak mange

Der var lørdag indkaldt til orientering om kystbeskyttelse af Kobæk Strand på Kobæk Strand Konferencecenter.

Over 100 af de 277 grundejere i området var mødt op for at høre om mulighederne for at sikre området mod oversvømmelser.

En nedsat arbejdsgruppe og indkaldte eksperter kunne således gøre grundejerne klogere på området, der er særligt aktuelt efter oversvømmelsen i januar sidste år.

Det er jo noget vi har talt om i ti år, og nu går den altså ikke længere, sagde Kent Matinussen fra arbejdsgruppen, da alle havde fået placeret sig i lokalet.

Såfremt det bliver besluttet, at et dige skal laves, så skal grundejerne betale for det. Det vil umiddelbart komme til at koste omkring seks millioner kroner. Det vil i gennemsnit blive 20.000 kroner pr. grund.

Der var på mødet delte meninger om sagen. En sagde, at 90 procent i hendes grundejerforening var imod, mens andre mente, at et dige var eneste og i øvrigt ret billige løsning, som var helt nødvendig for at bevare sommerhusenes værdi.

Indtil videre afventer man nu, hvad grundejerne siger. Der er deadline for at melde det ind sidst på måneden.

Rottebesøg på Flådestation Korsør

Kantinen på Flådestation Korsør måtte dreje nøglen om i torsdags, da en rotte løb hen over gulvet.

Derfor har kantinen været lukket siden torsdag eftermiddag, men ventes at åbne igen på mandag, da der er faste regler for lukning i 48 timer, når der er konstateret rotter. En skadedyrsbekæmper er sat på sagen. Det forventes dog, at kantinen er åben igen i dag.

I mellemtiden skulle der være hentet spiselige forsyninger hos kollegerne på Antvorskov Kaserne i Slagelse.

Strygejern årsag til dødsbrand

Tidligere på måned kunne vi berette om, at en 90-årig mand var afgået ved døden efter en brand i Kirke Stillinge. Nu kan politikommisær Jens Jedig Christiansen fortælle, at et strygejern tændt på et strygebræt angiveligt startede branden.

Dermed peger alt på, at dødsårsagen skal findes i røgforgiftning.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG