Læs

Livsstilstilbud skal hjælpe borgere med livsstilss...

Livsstilstilbud skal hjælpe borgere med livsstilssygdomme

Et særligt livstilstilbud i Slagelse Kommune skal hjælpe borgere, som døjer med eksempelvis hjertesygdomme, overvægt, KOL eller andre kroniske sygdomme.

Gennem det såkaldte livsstilstilbud kan borgere i kommunen få råd og vejledning om blandt andet kost, motion og bedre søvn. Borgerne, der kæmper med kroniske sygdomme får således hjælp af livsstilskonsulenter.

For det første, så giver det mening, fordi der er rigtig mange borgere, der har behov for at blive støttet i deres sundhedsforandringer og har et ønske om et sundere liv.

Sådan lyder det fra leder af Sundhedstilbuddet, Therese Gjerde Jensen til TV ØST.

700 igennem hvert år

Lige omkring 700 borgere fra Slagelse Kommune er igennem et livsstilsforløb hvert år. Her har TV ØST blandt andet talt med Jess Haupt fra Korsør, der har fået sig et sundere liv efter han har været i konsulenternes kyndige hænder.

Jess har tabt 78 kilo, og er sluppet fri fra stress, forhøjet blodtryk og type 2-diabetes. Ifølge Jess har hjælpen været altafgørende for ham.

Vejledning, der rykker

Ifølge livsstilskonsulenten Connie Larsen oplever de tit, at borgere med kroniske sygdomme ikke selv kan overskue at gå i gang med en sundere livsstil.

Hun kan endvidere fortælle, at der er mange succeshistorier som Jess Haupt. Faktisk ligger Slagelse Kommune over landsgennemsnittet, når det kommer til borgere med kroniske livsstilssygdomme.

Vi ved, at når borgerne trives og har det godt, så har man også et bedre liv og så er der mange ting, der fungerer bedre og man passer sit job bedre og har det bedre med sin familie, siger Therese Gjerde Jensen, leder af Sundhedstilbuddet til TV ØST.

 

Kilde: TV ØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG