Handicapvenlige Skælskør

Er du kørestols- eller rollatorbruger i Skælskør har du nok oplevet, at det kan være svært at besøge mange af byens butikker. Det er nu fortid i flere af byens butikker.

De fleste bygninger i Algade er kendetegnet ved en trappe på to trin op til butikkerne, og det volder problemer for flere af butikkernes besøgende.

Skælskør Guldsmedie har derfor fået lavet en specialbygget handicaprampe op til forretningen.

Vi vil jo gerne kunne byde alle kunder velkommen i butikken – og vi håber, vi kan starte en lille trend, siger Janne Nielsen fra Skælskør Guldsmedie til SN.dk.

Det er den lokale smed P. Nielsen Smede & Montage, der har lavet de nye ramper. Ramperne er lavet i aluminium og er derfor lette, samtidig kan de lægges sammen, så de ikke fylder meget i forretningen. Det skriver SN.dk.

Et Facebook-opslag om de nye ramper blev inspirationskilde til Optik Skælskør, der nu også har fået leveret en handicap-rampe.

Vi vil godt kunne tage godt imod alle vores kunder. Vi blev inspireret af guldsmedjen og opdagede, at der var noget vi manglede, fortæller Stine Ditlevsen, der ejer Optik Skælskør.

Ramperne er blevet taget god imod af Skælskørs borgere, blandt andet af John Hansen, der bruger en kombination af elscooter og stok, og som tidligere har været både kørestols- og rollatorbruger.

Det er rigtig godt, at der sker noget. Jeg vil rigtig gerne handle i de lokale specialbutikker, men det kan være rigtig svært at gøre, når man er gangbesværet. Det vil være rigtig dejligt, hvis flere følger med, siger John Hansen.

 

Kilde: SN.dk.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG