Trelleborg: Ny besøgsrekord

87.172 gæster har været forbi Harald Blåtands Trelleborg i år 2017. Det er ny besøgsrekord.

Tilbage i 2016 havde den over 1000-årige gamle borg 81.759 besøgende, det vil sige, at der var 5.413 flere besøgende i år 2017.

Der er flere årsager til, at folk er strømmet til den gamle vikingeborg. Blandt andet skyldes fremgangen en målrettet formidlings- og markedsføringsindsats.

Vikingefestival som trækplaster

Trelleborgs Vikingefestival tiltrak over 1150 vikinger og mere end 10.000 besøgende.

Publikum kunne bl.a. opleve fortælleteatrets forestillinger om de nordiske guder. Gæster kunne prøve kræfter med vikingernes våben og håndværk i vikingelandsbyen Slagløse på Trelleborg. Endelig kunne besøgende opleve Det store Slag om Trelleborg, hvor vikingerne tørnede sammen og gik løs på hinanden med våben. Lydsiden med kommentator på Det store Slag blev til i samarbejde med Borreby Teater.

Det skriver VD Online.

Museet arbejder på at give publikum den bedste oplevelse med fokus på den gode historie om Trelleborgs dramatiske fortid igennem aktiviteter, undervisningstilbud og rekonstruktioner. Vi vil hele tiden optimere oplevelsen for publikum, så de begejstres og går klogere herfra, siger museumschef Anne-Christine Larsen.

Vellykket samarbejder

Selv på madfronten opgraderer Trelleborg oplevelsen for gæsterne. Vikingeborgens egen café ‘Café Trelleborg’ har fået nye forpagtere, Due&Due, der har givet cafeen en større – og tiltrængt – makeover.

Due&Due er derfor klar til at serverer lækker mad, der er fremstillet af gode og velsmagende råvarer.

Også samarbejdet med skoler i år 2017 har vist sig som en fortsat succes. Der har både været samarbejde med lokale skoler og skoler landet over, og flere skoler har nu faster undervisningsforløb på Trelleborg.

Frem til åbningen er museet i fuld gang med at udarbejde nye undervisningsforløb og formidlingstiltag. Bl.a. undervisningstilbuddet Lyden af vikingetiden og Arkæologi på Trelleborg.

Samarbejdet mellem Slagelse Kommunes skoler og Trelleborg skaber forsat gode undervisningstilbud, der går hånd i hånd med læreplaner, faglige mål og målgrupper, siger Anne-Christine Larsen.

Åbner 2018 med ny buebane

Når Vikingeborgen Trelleborg åbner for sæsonen i 2018 den 28. marts 2018, bliver det med en helt nye buebane.

Entréen vil være gratis på almindelige åbningsdage, mens den under festivalen (14.07.18-22.07.18) vil koste 120,- for voksne og 30,- for børn.

 

Kilde: VD Online
Foto: Trelleborg, Nationalmuseet


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG