Læs

Studerende giver visionære bud på byplanlægning

Studerende giver visionære bud på byplanlægning

Jeg havde torsdag og fredag den fornøjelse at være med til et brag af en innovationscamp med lokale studerende.
Her gav over 260 studerende fra HHX og HTX deres bud på hvordan Slagelse og Korsør i fremtiden får flere attraktive og unikke byrum. Det skete i forbindelse med ZBCs årlige Innovation Camp hvor der deltog studerende fra både Slagelse, Ringsted, Vordingborg og Næstved og blev afholdt i samarbejde med Slagelse Kommune og undervisere fra Syddansk Universitet.

De studerende fik 2 udfordringer af Slagelse Kommune: Hvordan gøres området omkring H.P. Hansens Plads og biblioteket mere spændende samtidig med at der skabes 500 nye parkeringspladser og hvordan forvandles Halsskov til et vandsportsområde, hvor der kan dyrkes forskellige slags sportsgrene.

Over 2 intense dage fik de studerende nye redskaber til innovation og mulighed for at prøve kræfter med to store udviklingsprojekter som Slagelse Kommune p.t. arbejder med. Til finalen blev udvalgt 8 kreative ideer, som blev vurderet af et dommerpanel bestående af folk fra ZBC, Slagelse Kommune og Syddansk Universitet.

Et væld af kreative ideer

Blandt de mange spændende ideer var bl.a. en unik fiskerestaurant hvor man selv fanger sin egen frokost, en færge omdannet til flydende solterrasse samt en undervandstunnel. I forhold til H.P. Hansens plads var der også mange innovative forslag: Et P-hus med food-market på toppen, et område med studiepavilloner til brug for byens stigende antal studerende og en H.C. Andersen temapark.

Ud af de otte ideer blev kåret 2 vinderforslag. Vinderideen som arbejdede med forvandlingen af Halsskov Færgehavn fik den unikke ide – efter japansk inspiration – at bygge en restaurant, hvor man fanger sin egen frokost og som herefter tilbereder fisken for en. På den måde kombineres både lystfiskeri, gastronomi og uddannelse – det må da siges at være oplevelsesøkonomi! Se den japanske restaurent som de blev inspireret af her.

Både jeg selv og de 2 repræsentanter fra kommunen – Rudi Saltofte Olesen og Ole Sørensen – var begge imponerede over ideerne og roste dagens vindere for deres “skarpe ide, store udviklingspotentiale og fokus på bæredygtighed”.

 


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG