Skælskør: Bydelmødre søges

I slutningen af 2012 blev de første bydelsmødre uddannet i Slagelse Kommune. Mødrene arbejder for integration af indvandrerkvinder lige siden 2012.

En Bydelsmor er en rollemodel for andre minoritetskvinder, og nu er der altså behov for flere bydelsmødre i Skælskør.

Bydelsmødrene hjælper socialt isolerede kvinder med at skabe et socialt netværk, der kan hjælpe dem ud af isolationen og ensomheden. Og de hjælper kvinderne med at tage mere magt over deres eget liv, siger Bonny Margaret Smith, kommunal kontaktperson for Bydelsmødrene i Slagelse Kommune.

Hun håber endvidere, at finde fem-seks nye Bydelsmødre i Skælskør, så de kan danne sig et fællesskab sammen.

Bydelsmødrene skal selv have »en fod indenfor« i det danske samfund – for eksempel ved at være aktiv jobsøgende, under uddannelse eller i job. Bydelsmødre er også erfarne kvinder, som hjælper andre kvinder med råd og vejledning på kvindens modersmål eller et fællessprog. Bydelsmødrene skal desuden kunne tale og skrive dansk på et letforståeligt niveau, så de også kan hjælpe de isolerede kvinder med kontakt til eksempelvis kommunen. Det kan være, at der er brug for en snak om kvindens egen situation eller måske om børneopdragelse eller pligter og muligheder her i Danmark. Der tages altid udgangspunkt i kvindens egne udfordringer og livserfaring i øjenhøjde. Det skriver sn.dk.

Bliv bydelsmor

Hvis du vil være Bydelsmor, skal du gennemgå en uddannelse med 15 modulers undervisning om alt fra Danmarks historie og nutid, til kønsroller i Danmark og hvordan man takler teenagere.

Uddannelsen af de nye mødre skal starte i uge 8 og vil foregå på Slagelse Bibliotek. Inden da opfordrer Bonny Margaret Smith alle til at komme til infomøde i Skælskør.

Vi håber på at se nogle kvinder, som har overskud og som har lyst til at tage socialt ansvar og lave et stykke frivilligt arbejde og derved være med til at løfte deres med-kvinder, siger Bonny Margaret Smith, som tilføjer, at der også er brug for nye Bydelsmødre fra både Slagelse og Korsør til det nye hold.

Der bliver afholdt informationsmøde i Parkhuset på Parkvej i Skælskør den 1. februar 2018 klokken 16-17. Her kan du komme og høre nærmere om projektet.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG