Læs

Kontakthjælpsloft: Sjælland hårdt ramt

Kontakthjælpsloft: Sjælland hårdt ramt

En stor del enlige forsøgere vil blive hårdt ramt af kontanthjælpsloftet, der blev indført i 2016 af Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative.

På landsplan vil næsten 8 procent blive rørt af kontanthjælpsloftet.

Det står værre til for Vest- og Sydsjælland, Lolland-Falster og Københavns Vestegn, hvor cirka 10 procent af de enlige forsørgere på kontanthjælp er berørt.

Det viser en analyse, der er udarbejdet af Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, som Ugebrevet A4 omtaler.

Alene i 2016 var der 11.400 enlige forsørgere med samlet set 20.000 børn, der blev ramt af kontanthjælpsloftet.

Ikke et loft på kontanthjælpen

Loftet på kontanthjælpen reducerer ikke selve kontanthjælpen, men lægger et loft over, hvor meget, der kan modtages i form af øvrige ydelser og boligstøtte.

Pernille Rosenkrantz-Theil, social- og børneordfører for Socialdemokratiet mener, at det er problematisk, at mange har fået reduceret boligstøtten som følge af kontanthjælpsloftet:

Regeringen har ødelagt boligstøtten med kontanthjælpsloftet. Man bør genindføre kompensationen for, at huslejen er meget høj, så man får nogenlunde samme levestandard på kontanthjælp, uanset hvor i landet man bor. Det er jo hele ideen med boligstøtten, siger hun til Ugebrevet A4.

Konservatives social- og børneordfører Orla Østerby mener omvendt, at man må tilpasse sit boligvalg efter sin økonomi, hvis man er på kontanthjælp:

Det er jo ikke overraskende, at når man vælger at bo i en dyr bolig, og boligydelsen så falder, så kommer man til at mangle nogle penge, og så må man tage konsekvensen af det, siger han til Ugebrevet A4.

Gennemsnitligt har en enlig med ét barn mistet 1.700 om måneden, mens en enlig med mindst fire børn har mistet cirka 2.400 kroner om måneden.

 

Kilde: SN.dk


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG