Søn slog alarm ved vanrøgt

For anden retsdag i træk i Retten i Næstved fastholder en 49-årig far sin uskyld i en sag om vanrøgt og mishandling af syv børn.

Manden og hans 45-årige kone sidder på anklagebænken, og særlig manden består, at han ikke har været så voldelig som anklageskriftet ellers antyder. Ligeledes afviser han at have tåget rundt i sin brandert, som det også forlyder.

Jeg har ikke afstraffet nogen. Måske ført en guidende hånd, men aldrig været voldelig, lyder det fra den 49-årige far.

Ifølge politiets anklage har han dog både nevet, slået og skubbet, og i forbindelse med et massivt alkoholmisbrug, har børnene fået buler, mærker og flere tilfælde blodnæse. Hvilket også er blevet bemærket, hvor de går i skole.

Faren, der er stedfar til flere af børnene, insinuere, at hans børn opdigter historier, hvilket anklager Anne Marie Finkl kritiserer faderen for.

Vold og tvangsfjernelse

I går var det således de tiltalte, der sad i skranken, hvor det tirsdag var børnene.

Flere af børnene er forinden blevet videoafhørt og desuden tvangsfjernet fra familien. Her lød forklaringerne på mulig vold og krænkelse af blufærdigheden.

Ikke alle børn blev videoafhørt, men den yngste af de syv børn, en femårig dreng, forklarer i sin videoafhøring, at far ikke er sød. Desuden kunne han berette om, at faderen ser “voksenfjernsyn” i afklædt tilstand, i sofaen.

Af de børn, der ikke blev videoafhørt, var den ældste af mandens stedsønner, en 19-årig mand. Det var også samme mand, der for et år siden slog alarm, og fortalte i et brev til kommunen, hvad der foregik på gården i Dalmoseområdet, hvor familien bor.

Jeg skrev det ikke for at skade nogen, men for at få hjælp, sagde han i retten.

Han lagde desuden ikke skjul på, at stedfaren har og havde et »eksplosivt« temperament. Angiveligt grundet sit misbrug af alkohol. Således fik de ofte skideballer.

Han råbte ad os og sad altid i sofaen og så pornofilm, mens børnene rendte rundt. Han må have været så fuld, at han ikke ænsede folk omkring sig, sagde han.

Ligeledes kunne han fortælle, at kommunen har modtaget indberetninger fra skoler, og at kommunen mellem 2013 og 2017 har været på flere besøg, der dog blev varslet tre måneder før.

Således kunne forældrene nå at rydde op i huset og forberede sig på at besvare med forkerte udsagn, som kommunen i flere omgange har taget for gode vare, lyder det fra den 19-årige.

Der vil falde dom i dag torsdag.

 

Kilde: SN.dk


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG