Læs

Fly, flåde og kampklare soldater sendes til Baltik...

Fly, flåde og kampklare soldater sendes til Baltikum

I dag d. 5. januar 2018 sætter de danske F-16 kampfly kursen mod Baltikum. Over de kommende fire måneder skal Danmark stå for afvisningsberedskabet over Estland, Letland og Litauen.

Danmark stiller de danske F-16 kampfly til rådighed, fordi de balitiske lande ikke råder over egen kampfly-kapacitet til afvisningsberedskab, derfor løser andre NATO-lande denne opgave på skift.

Det danske bidrag består af to operative fly, samt to i reserve. Dertil kommer et mandskab på omkring 50 mand. Fly og mandskab får base i Siauliai i Litauen.

Soldater fra Antvorskov Kaserne og Flådestationen Korsør

Foruden mandskabet og fly, bliver omkring 200 kampklare soldater fra henholdsvis Antvorskov Kaserne i Slagelse og Flådestation Korsør sendt afsted fra Korsør Havn og Roskilde Lufthavn den 9. og 10. januar 2018.

De får samme opgave som flymandskabet; at afværge russiske aggressioner over for de baltiske lande. Derfor er tropperne forberedt på kampsituationer.

Hvis vi skal være en troværdig partner, så skal vi også være troværdige i evnen til at kæmpe, så vores primære opgave har været at træne som en militær enhed, som vi indsætter, siger Steen Wegener, obsertløjtnant ved Antvorskov Kaserne

Soldaterne fra Antvorskov Kaserne vil få base på en nedlagt sovjetisk base ved byen Tapa sammen med britiske og estiske kolleger.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG