Læs

Boligmarkedet: Godt år for boligejere i Slagelse

Boligmarkedet: Godt år for boligejere i Slagelse

En ny opgørelse fra Realkredit Danmark viser, at friværdierne er steget i Slagelse – og udviklingen ser ud til at fortsætte.

Er du boligejer i Slagelse Kommune har du god grund til at være ekstraglad i disse dage. Realkredit Danmark er ude med en opgørelse, der viser, at friværdierne er steget med 14 procent det seneste år. Det er 2 procent mere end landsgennemsnittet.

Det betyder, at et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter i dag koster omkring 1.850.000 kroner i Slagelse mod 1.750.000 kroner for et år siden. Det smitter naturligvis positivt af på friværdierne i Slagelse, men også på økonomien som helhed.

Der er flere grunde til den positive udvikling i Slagelse. Både beskæftigelsen og huspriserne stiger, hvilket giver økonomisk tryghed over en bred kam. Flere har også appetit på at købe bolig og bliver godt hjulpet på vej af de fortsat meget lave renter, der gør finansieringen af et boligkøb historisk billig, siger Dennis Kristjansen, filialdirektør i Danske Bank til VDonline.dk

Selvom han også peger på, at renten muligvis vil gå et lille hak op i løbet af 2018, så mener han ikke, at det vil ændre på, at vi fortsat vil have meget lave renter.

Et godt år i vente

Realkredit Danmarks cheføkonom forventer et bredt opsving på boligmarkedet i 2018, hvor boligpriserne vil stige med 3-4 procent. Han vurderer samtidig, at prisstigningstakterne i højere grad vil nærme sig hinanden.

Vi vil se omegnskommunerne hale ind på storbyerne på prisudviklingen. Når det er sagt, vil de store byområder fortsat have førertrøjen på, når det kommer til de største prisstigninger. Trods det høje prisniveau er der nemlig stadig stor efterspørgsel efter at bosætte sig i storbyerne, og de lave renter understøtter boligmarkedet mest i de dyreste områder, siger Christian Hilligsøe Heinig.


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG