Læs

Løkkes ghettoindsats får blandet modtagelse

Løkkes ghettoindsats får blandet modtagelse

Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i årets nytårstale, at han vil rive ghettoer ned. I Slagelse Kommune får udmeldingen en noget blandet modtagelse.

Ebbe Jens Ahlgren, formand for boligselskabet Bolig Korsør ser det som et stærkt signal og tegn på opbakning fra regeringen. To forskellige områder i Slagelse Kommune er nemlig på regeringens ghettoliste, og her har hærværk, vold og ildspåsættelse været hverdag i perioder. Det drejer sig om Motalavej i Korsør og Ringparken i Slagelse.

Det er vigtigt for de her områder, at man gør noget, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Nytiltrådte borgmester, John Dyrby Paulsen, er ikke uenig i, at parallelsamfundene skal bekæmpes, men at rive bygningerne ned er ifølge ham ikke løsningen.

Det er nemt nok at komme med nogle idéer om, at nu skal vi ikke have nogen ghettoer. Men man ændrer jo ikke ved problemet ved bare at rive bygninger ned

Både Ebbe Jens Ahlgren og John Dyrby Paulsen ser byforskønnelse som vejen frem, hvis der skal gøres op med parallelsamfund. Derfor hilser John Dyrby den nye helhedsplan velkommen. Her er der blandt andet afsat 25 millioner kroner til nye grønne arealer og fysiske ændringer på boliger i Ringparken.

SSP-konsulent i Slagelse Kommune René Jespersen tilslutter sig Dyrbys opfattelse, men peger også på flere andre indsatsområder.

Min holdning er helt klart, at det ikke kan stå alene. Man skal være klar til at smede mens jernet er varmt, hvis man vælger sådan nogle beslutninger, for der skal være et alternativ. Man skal bakke op om det i klubberne, og i alle andre tilbud skal man være klar til at tage imod de unge, siger René Jespersen til TV ØST.

 

Kilde: TV ØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG