Læs

Burde-listen og ønske-listen og hvordan du får fat...

Burde-listen og ønske-listen og hvordan du får fat i ting, du ikke har råd til

Jeg har fødselsdag her i januar måned og fylder 27 år. Det er sjovt hvordan tingene ændrer sig – da jeg var lille HADEDE jeg at have fødselsdag i januar, for det havde jo næsten lige været jul – hvilket ville sige at de to gange om året hvor jeg fik gaver lå med mindre end en måneds mellemrum. Nu elsker jeg det, for det betyder bl.a. at jeg kan få meget mere fødselsdagsgave for pengene, og hvis der er noget i hele verden, der kan få min puls op og ramme det røde felt, så er det at spare penge. Det er jo nærmest en workout! (#FitFam)

Spøg til side. Jeg har brygget på en ønskeliste med en del items, der er lidt i den pebrede ende af det budget, vi plejer at give for i min familie. Budgettet ligger på et sted mellem 300-400 kr pr. person (hvilket jeg faktisk synes er mange penge). Hvis man så ønsker sig en ting, der virkelig overskrider budgettet, går flere familiemedlemmer som regel sammen. Til jul ønskede jeg mig den smukkeste taske og pung fra Núnoo, men med en samlet pris på 1500,- var det langt over budget. Min familie gik sammen om at købe sættet til mig, og det blev så også den ”eneste” gave jeg fik til jul – men jeg blev tæskeglad for den. Jeg forsøger at ønske mig ting i bedre kvalitet, end jeg normalt selv har råd til. Det betyder som regel at jeg bliver ti gange gladere for tingene!

En anden mulighed, der gør det muligt at få nogle gaver i lidt bedre kvalitet end man har råd til, er naturligvis at købe brugt. Jeg bliver nærmest mere glad for en gave hvis den er secondhand, da det betyder at min familie ikke har skulle bruge enormt mange penge for at gøre mig glad. Hvis de sparer penge og jeg får det jeg ønsker mig, så er det i min verden bare win/win. Hvis  man går meget op i at have kvitteringen/brudgaranti, så kan jeg godt se, at det kan blive en udfordring at finde gaver brugt. Men hvis man som jeg bruger tingene til de er slidt op, så er det faktisk mig ligemeget om tingene har haft en ejer før.

Og så er der jo de ting, man BURDE ønske sig….

Burde egentlig ønske mig:

 • Overskud
 • Søvn
 • Pengetank a la Joachim Von And
 • Strammere ansigtshud
 • Fedtsugning på hele kroppen
 • Kortere bryster
 • Mindre temperament
 • Skyhøj forbrænding (Så kunne være en af dem der, der siger ting som ”hahahahaha jeg kan bare spise lige hvad jeg vil – det er bare som jeg slet ikke kan tage påååååååååååå”. Ih, hvor er det SYND for dig. Hold lige min træstamme mens jeg tørrer tårene væk)
 • Blender. Lige så kedeligt som det lyder. Men så så man lige mig lave veganske smoothies til mine børn!
 • Hushjælp
 • Kummefryser
 • Skur, til at opbevare kummefryser
 • Et syn af min bil (HVORNÅR ER DET NU MAN SKAL SÅDAN NOGET?!?!)

 

I virkeligheden ønsker jeg mig:

 • ”Daisy” parfume fra Marc Jacobs. Dufter bare pissegodt.
 • Hammershøi Tekande med messinghank fra Kähler. Så smuk og enkel og lige alligevel lidt blær med den hank.
 • Dancing Silhouttes Big Creole earring Gold, fra Stine A. Virkelig fine og så kan det være folk kigger på dem i stedet for mærkelig teenagehud på dame-i-slut-tyverne. Smart.
 • Sort Triumph undertøj. Har pt. ÉEN bh. Det er ikke godt nok, Sarah. Du er voksen. Og nogens kone.
 • Sort chelseastøvle i læder eller sort ruskind. Bor seriøst i den her type støvler i ni ud af tolv måneder (de sidste tre måneder står på gummistøvler. Badum-tsssch. Det hedder mor-humor, slå det op.)
 • Mascara fra l’oreal som jeg altid bruger, men simpelthen ikke kan huske navnet på. Den er sølvfarvet!

Og så elsker jeg helt ærligt når mine venner eller familie overrasker mig med noget, jeg ikke vidste jeg ønskede mig. I min verden er ønskelisten virkelig bare idéer og ikke sådan noget gavenazi a la “OG DU KAN VOVE PÅ AT KØBE UDEN FOR LISTEN!”. Nej nej nej. Det er ikke en bestillingsseddel, og det tror jeg altså er virkelig vigtigt at holde fast i. Ellers er det jo ikke til at holde ud.

psssssssst: husk at du også kan følge mig på Instagram eller høre mig på podcasten “Venindetjenesten” på Itunes!

 

Via Vai Nannini Dragonfly nero

https://www.bahne.dk/kahler-hammershoi-tekande-hvid-1-2-liter.html

https://www.matas.dk/loreal-mascara-telescopic-false-lash-black?itc=raptor

https://www.matas.dk/marc-jacobs-daisy-eau-de-toilette-50-ml

https://www.wunderwear.dk/vare/32425-triumph-amourette-charm-whp

http://www.stinea.dk/default/dancing-silhouettes-big-creol-earring-gold.html