Læs

Amfetaminsag: 78 års fængsel til narkobande

Amfetaminsag: 78 års fængsel til narkobande

Otte tiltalte i en af Danmarks største amfetaminsager har samlet fået straffe, der udgør i alt 78 år. Fængselsdommene er på mellem 1,5 år og 15 år.

I alt er altså 8 personer tiltalt, hvor 7 har fået udmålt deres straf. Heraf har 3 fået tilkendt 15 års fængsel, en enkelt af de tiltalte er idømt 12 år. 2 mænd er idømt 10 års fængsel og én kvindelig tiltalt får 1 år og seks måneder fængsel. En sidste, mandlig, tiltalt er dømt skyldig, men skal mentalundersøges inden hans straf kan udmåles.

I det, der er en af Danmarks største sager om narkotika, er 120 kilo amfetamin til en værdi af cirka 10 millioner kroner omdrejningspunktet.

Sagen udspringer af en anholdelse på Bilkas parkeringsplads, hvor to mænd blev anholdt med 50 amfetamin. Senere samme dag blev tre mænd anholdt i Sorø med 650.000 kroner i kontanter, og politiet fandt et narkolaboratorium i Vestjylland.

Meget høje straffe

Det er en sjælden hård dom. Normalt ligger vi ikke så højt. Når vi ligger så højt, er det fordi, den er ekstraordinær.

Det vurderer professor i kriminologi og straffuldbyrdselesret ved Aarhus Universitet, Anette Storgaard, efter dommen er faldet i amfetaminsagen.

Hun fortæller endvidere, at mængden af stof og typen af stof afgør straffens længde og amfetamin anses for at være et skadeligt stof. Samtidig er handel og distribution af narko særlig alvorligt, fordi det kan sætte mange menneskers liv i fare.

Anklager tilfreds

Anklager Mariam Khalil er tilfreds efter dommens afsigelse, selvom hun gik efter hårdere straffe.

Det jeg lægger vægt på er, at de er alle blevet dømt. De er alle fundet skyldige mere eller mindre i det, som der er rejst tiltale for, og det er selvfølgelig tilfredsstillende, at beviserne har været der for at blive dømt, siger Mariam Khalil.

Forsvarer kritiserer straf

Forsvarer til en af de otte dømte, Allan Vistisen, er dog langt fra tilfreds, da han mener, hans klient er uskyldig og at, der ikke er nok beviser i sagen.

Ja, jeg er faktisk meget overrasket. Jeg synes, det er et meget spinkelt grundlag, min klient bliver dømt skyldig på, siger Allan Vistisen til TV ØST.

Anker dommen

Retten har haft svært ved at fastlægge de præcise roller i sagen, men de fandt, at fire tiltalte havde centrale roller og tre andre havde mindre centrale roller, derfor er der forskel på, hvilke straffe de otte er blevet dømt.

Syv af de otte tiltalte har fået fængselsdomme på mellem 1,5 og 15 år, og har sammen med deres forsvarsadvokater, besluttet at anke deres domme til frifindelse.

Den sidste dømte venter fortsat på en kendelse fra retsplejerådet om, hvorvidt han er egnet til straf eller ej.

 

Kilde: TV ØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG