Læs

Næste byrådsmøde: Beslutning om tilbagebetaling af...

Næste byrådsmøde: Beslutning om tilbagebetaling af kørepenge til handicappede borgere

For borgerne i Slagelse Kommune, der har fået opkrævet for mange kørselspenge, har ventetiden været lang – men nu ser det ud til, at sagen snart ser sin ende.

Nytiltrådte formand for Handicap- og Psykiatriudvalget, Steen Olsen (S) fortæller til TV ØST, at det skal være en sag, som man får politisk afgjort og får lukket ned. Han har derudover også bedt om et oplæg til behandling i Handicap- og Psykiatriudvalget d. 10. januar, samt en redegørelse, der afdækker hele sagen.

Der er flere dele i sagen at tage stilling til for byrådet. For det første skal de beslutte, om man vil vælge at tilbagebetale pengene til de ramte borgere. Og om hvordan man i så fald skal tilbagebetale pengene – og samtidig hvor langt tilbage, man vil regne godtgørelsen fra.

Steen Olsen udtaler til TV ØST, at det er en kompliceret sag, og den vil han gerne have en grundig gennemgang af.

Jeg har samtidig bedt om en indstilling med handlemuligheder til at byrådet kan tage beslutning i sagen på mødet d. 29. januar, samt en økonomisk redegørelse, så sagen kan komme for økonomiudvalget, siger han.

Tackle fremtidige sager

I Slagelse Kommune er det blevet kaldt en kommunikationsfejl, at et svar fra KL om sagen aldrig kom frem til borgerne. Selv er Steen Olsen (S) ikke meget for placere skylden og fokuserer nu hellere på at se fremad.

– Jeg er sikker på, at ingen i administrationen bevidst har forsøgt at gemme noget, ligesom at jeg heller ikke tror, nogen politisk har forsøgt at feje noget under gulvtæppet, siger han.

– Jeg har ikke behov for at gå efter nogens fejl. Enhver klage er en gave man får, for at gøre noget bedre en anden gang. Denne her sag handler jo om at lære, hvordan vi tackler sager. Og jeg ved, man allerede har taget ved lære, siger han.

Sagen kort

  • Cirka 500 handicappede borgere på kommunens botilbud er blevet opkrævet for mange penge for at blive kørt til blandt andet læge og fritidsaktiviteter.
  • Overordnet handler det om tolkning af lovgivningen om, hvordan private ture skal takseres.
  • Men i 2011 indskærpede Trafikstyrelsen første gang overfor kommunerne, at de kun må lade borgerne betale for brændstof og sprinklervæske. En tolkning, som daværende transportminister, Magnus Heunicke (S) gentog i 2015.
  • Men om det betyder, at de handicappede borgere så får penge tilbage fra Slagelse Kommune er stadig uvist og vil formodentligt blive afgjort ved næste byrådsmøde.

 

Kilde: TV ØST


KOMMENTARER ER IKKE TILGÆNGELIG PÅ DETTE INDLÆG