Læs

Giv 2018 en frisk start og en fornem afslutning

Giv 2018 en frisk start og en fornem afslutning

Godt Nytår

Vi håber, at du er kommet godt fra start med det nye år. 2018 ligger forude og venter på dig. Et helt frisk år.

Hvad skal du bruge dit 2018 på? Valget er dit

Der er rigtig mange mennesker, der bruger årsskiftet til at starte på en frisk, viske tavlen ren og sætte nye mål. Med et nyt år, kan vi lige pludselig ALT. Intet er umuligt – tror vi!

  • Men mere end 50% af os, laver det samme nytårsforsæt som sidste år, når vi (endnu engang) konstaterer at vi heller ikke nåede i mål denne gang.
  • 25% af dem, der bruger nytårsforsætter, dropper det allerede efter den første uge.
  • 95% af dem, der sætter nytårsforsætter er tilbage i ”det jeg plejer” efter 15 dage.

Kender du det?

At sætte et mål for det nye år og efter 2-3 uger falder du tilbage i gamle vaner og rutiner. Derefter er det rigtig svært at genfinde motivationen, viljestyrken og troen på, at det lykkes. Så kan det også være lige meget…..jeg prøver igen på mandag; …til marts; ….eller til sommer!

Ofte går det galt fordi, vi vil det hele på én gang – og dermed gør det nærmest umuligt for os selv. Fordi vi har et mål – uden en plan. Fordi vi har tænkt det hele igennem, men ikke følt og fornemmet, hvordan det vil være at nå i mål. Fordi vi skal ændre vaner og hverdagsmønstre i små step – og vi ofte tror på fixerløsningen: vupti, så er den fixet!

Måske har du ingen mål for det nye år, fordi du fornemmer, at du er i et godt flow.

Måske har du flere mål? Her kan det være vigtigt at prioritere. Så vælg det nytårsforsæt, der vil gøre den største forskel for dig i 2018.

Når du laver nytårsforsætter eller sætter mål generelt, er det vigtigt, at det er mål, der giver mening for dig. Sandsynligheden for at nå i mål stiger i takt med hvor meget mening, det giver for dig – og hvor attraktivt, det er for dig at nå. Hvad er gevinsten for dig?

Tilbage til planen. Hvad er din plan for at nå i mål? Uden en plan forbliver dit mål en drøm. En realistisk plan med delmål og deadlines er et vigtigt element. Og med tilføjelse af, hvad der kan forstyrre dig undervejs og forebyggelse af tilbagefald, gør du planen endnu stærkere. Herfra er det: sæt i gang J Handling er dét, der gør hele forskellen.

Rigtig god fornøjelse – må du skabe det 2018, som du virkelig ønsker dig.

P.S. Hvis du er én af dem, der har tendens til at droppe de gode intentioner? Er træt af altid at knokle dig til at nå dine mål? Og gerne vil være klogere på dine handlinger og have yderligere inspiration til at gøre dit 2018 (endnu) bedre end det forgangne år?

Deltag på foredraget ”Fra Nytårsforsæt til Nytårsforandring” lørdag, den 6. januar 2018 kl. 15.00-17.00 hos Aktivt Velvære i Slagelse. Her stiller vi skarpt på, hvordan du nemmere når dine mål og laver dig en ny strategi for at skabe det resultat, du virkelig ønsker dig – med en frisk start og en fornem afslutning på 2018.