Indblik i maduniverset 2018

Året 2017 bød på madtrends som smoothiebowls, grød og onepotpasta – men nu hvor kalenderen står på 2018, kigger vi i krystalkuglen og ser på, hvad der kommer til at trende på madfronten i 2018.

Vi har fået et mere omfattende syn på mad. Vi fokuserer på helheden, og det er ikke længere kun vigtigt, at den mad vi spiser er sund og god for os selv – den skal også være god for vores omverden. Maden skal gerne være økologisk og miljøvenlig, og derfor har vi skåret ned i vores indtag af kød, vi køber lokale råvarer og vi undgår madspild. Det tror blogger Christine fra Food Salute, er en trend, vi vil se i endnu højere grad i 2018!

Sundhedstrenden fortsætter, men vi er ikke lige så sukker- og fedtforskrækkede som tidligere. I stedet går vi meget op i, at spise “rene” råvarer, der ikke er forarbejdede. Vi spiser mange grøntsager, frugt og nødder, og vi er blevet mere kreative, når det kommer til anvendelse og tilberedning i både det salte, men også det søde køkken.

I 2018 skal maden stadig være sund, men det er også vigtigt, at den er velsmagende og indbydende at se på. Vi vil gerne have farverig og eksotisk mad, som aktiverer vores sanser, og maden må gerne være spændende og anderledes. Vi er blevet meget internationale, når vi spiser ude, hvor vi gerne prøver mad fra hele verden. Denne trend tror Christine også vil rykke ind i hjemmekøkkenet, så det bliver langt mere almindeligt at spise daal eller poke bowls på en helt almindelig tirsdag aften.

I 2018 vil vi fokusere endnu mere på at undgå madspild ved at udnytte hele råvaren – både broccolistok og gulerodstop, og så tror bloggeren bag Food Salute fortsat, at vi vil spise mindre kød og kigge efter grønnere alternativer. Hun skriver, at hun generelt tror, at vi vil søge endnu flere alternativer til de madvarer, vi gerne vil undgå som f.eks. sukker, mel og mælkeprodukter.

 

Kilde: Food Salute